"OSEĆAMO SE KAO KOD KUĆE, NISMO DOVODILI U PITANJE DOLAZAK OVDE" Drčelić o putovanju na turnir u Moskvi!

Autor:

Sport

11.09.2024

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-bele već sutra očekuje duel sa ekipom CSKA

"OSEĆAMO SE KAO KOD KUĆE, NISMO DOVODILI U PITANJE DOLAZAK OVDE" Drčelić o putovanju na turnir u Moskvi!

Foto: Republika.rs

VTB Superkup u Moskvi će za crveno-bele biti pravi izazov u svakom smislu. Pored svim poteškoća, ekipa Crvene zvezde je ipak otišla u rusku prestonicu. Za naš portal je povodom ovog turnira govorio Željko Drčelić, predsednik upravnog odbora KK Crvena zvezda.

- Nijednog trenutka nismo dovodili u pitanje naš dolazak ovde. Čak i pored celokupne situacije, nismo se osećali nebezbedno i znali smo da treba da dođemo ovde - počeo je Drčelić.

Foto: KK Crvena zvezda

Željko Drčelić

U medijima se spekulisalo da je dolazak u Moskvu opasan zbog celokupne situacije u ovoj zemji, mada košarkaši Crvene zvezde, kao i cela ekipa se tamo osećaju bezbedno i "kao kod kuće".

Za crveno-bele turnir u Moskvi će biti odlična prilika da se testira trenutna forma tima i da se identifikuju oblasti koje zahtevaju dodatni rad. 

- Ovaj turnir za nas ima veliki značaj. Ovo nam je pripremni deo sezone, a turnir je sastavljen od jako dobrih ekipa, očekujemo dobre utakmice. Rusija je zemlja sa kojom imamo posebne odnose! Osećamo se "kao kod kuće" - kaže Drčelić.

Košarkaše Crvene zvezde već sutra očekuje duel sa ekipom CSKA.

Crveno-beli su odmah nakon utakmice sa Olimpijakosom spakovali kofere i produžili za Moskvu. Međutim, ovaj turnir neće biti lak zadatak za crveno-bele, s obzirom na odsustvo trojice bitnih košarkaša - Miloša Teodosića, Rokasa Gedraitisa i Džoela Bolomboja.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u zatvorenoj prijateljskoj utakmici u Pireju od ekipe Olimpijakosa 87:83. 

Meč je odigran u dvorani „Mira i Prijateljstva“ a najefikasniji kod crveno-belih koji su igrali nekompletni (Teodosić i Nedović) bili su Kodi Miler Mekintajer sa 18 i Yago Dos Santos sa 17 poena, dok je Bolomboj bio najbolji skakač utakmice sa 11 uhvaćenih lopti i 14 poena.

Meč u Pireju bio je pravi takmičarski, izuzetno čvrst i borben, a crveno beli su nakon izjednačene prve deonice (23-23), vodili na poluvremenu 38:35 (Mekintajer 12), i kraju treće četvrtine 56:54, da bi na kraju u izjednačenoj završnici pretrpeli poraz u meču koji je za crveno-bele bio od velike koristi pred start sezone i svakako najjača provera do sada.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading