SRPSKI KOŠARKAŠ UŠAO U KUĆU SLAVNIH! Fiba odala veliko priznanje Peđi Stojakoviću! (FOTO)

Autor:

Sport

29.08.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Stojaković je svoje prve košarkaške korake napravio u Crvenoj zvezdi.

SRPSKI KOŠARKAŠ UŠAO U KUĆU SLAVNIH! Fiba odala veliko priznanje Peđi Stojakoviću! (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Divac i Stojaković

Jedan od najboljih srpskih košarkaša svih vremena, Predrag Stojaković, je nedavno ušao u FIBA Kuću slavnih kao član klase 2024. Ovaj izuzetni sportista je stekao svetsku slavu noseći dres reprezentacije Jugoslavije i igrajući u NBA ligi.

Stojaković je ostvario izuzetne uspehe u NBA ligi, posebno kao član Sakramento Kingsa gde je bio učesnik Ol-star meča tri puta, osvojio je takmičenje u šutiranju trojki dva puta, a vrhunac karijere je bio osvajanje šampionskog prstena sa Dalas Maveriksima u 2011. godini, poslednjoj godini njegove karijere.

Predrag Stojaković je svoje prve košarkaške korake napravio u Crvenoj zvezdi, a tokom karijere je igrao još za PAOK, Indijana Pejserse, Nju Orleans Hornetse i Toronto Reptorse.

Sa reprezentacijom Jugoslavije, Stojaković je osvojio titulu svetskog prvaka 2002. godine, kao i zlato i bronzu na prvenstvima Evrope. Njegovi uspesi na internacionalnom nivou dodatno su doprineli njegovoj legendarnoj reputaciji.


U klasi 2024. godine, pored Predraga Stojakovića, u FIBA Kuću slavnih ulaze i Mijao Lidži iz Kine, Redži Miler iz SAD-a, Danira Nakić-Bilić iz Hrvatske, Romein Sato iz Centralnoafričke Republike, Skaidrite Smildžina-Budovskua iz Letonije, Kirk Samjuel iz Novog Zelanda i Danijel Piterson iz SAD-a. Ova grupa vrhunskih sportista dodatno obogaćuje Kuću slavnih svojim impresivnim doprinosima svetu košarke.

Predrag Stojaković je svojom izuzetnom karijerom, talentom i posvećenošću košarci, zasluženo postao deo FIBA Kuće slavnih, ostavljajući neizbrisiv trag u svetu sporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading