PARTIZAN JE PRAVI KLUB ZA MENE: Karlik Džons odbio NBA ponude zbog crno-belih

Autor:

Sport

21.08.2024

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džons je otkrio da je ključnu ulogu u njegovoj odluci da se pridruži Partizanu imao legendarni trener Željko Obradović.

PARTIZAN JE PRAVI KLUB ZA MENE: Karlik Džons odbio NBA ponude zbog crno-belih

Foto: Profimedia

Reprezentativac Južnog Sudana Karlik Džons privukao je pažnju javnosti sjajnim igrama na Olimpijskim igrama u Parizu, te je odlučio da karijeru nastavi u redovima Partizana. Iako je bilo spekulacija o mogućem interesovanju NBA timova za njega, Džons je istakao da je Partizan bio njegov idealan izbor, navodeći da je dobio nekoliko ponuda iz NBA lige, ali da je od samog početka znao da je Partizan pravi klub za njega.

- Bilo je nekoliko ponuda iz NBA lige, ali ne onoliko koliko se pisalo. Mnogi ljudi su bili zabrinuti i nervozni, međutim, ne treba verovati svemu što se piše. Istina je da sam dobio neke ponude, ali sam od početka znao da je Partizan idealan klub za mene. Izgledao mi je kao najbolja odluka - rekao je Džons u razgovoru za Mozzart.


Džons je otkrio da je ključnu ulogu u njegovoj odluci da se pridruži Partizanu imao legendarni trener Željko Obradović. Obradović ga je ubedio da će imati ključnu ulogu u timu, te da će imati slobodu da igra onako kako najbolje zna, što je dodatno uticalo na Džonsovu odluku.
Republika

Foto: www.profimedia.rs

Karlik Džons

 

- Imali smo dva razgovora, rekao mi je da budem ono što jesam, istinski plejmejker i lider. Da vodim tim na oba dela parketa, da učinim saigrače boljim. Ništa manje, ništa više. Uverio me je da nema nameru da menja bilo šta u mojoj igri. Prosto, da budem svoj - kaže Džons.

Pre nego što je potpisao za Partizan, Džons je dobijao brojne poruke od navijača Crvene zvezde koji su izražavali želju da ga vide u njihovom dresu. Džons je istakao da je bio otvoren za nova iskustva, ali da je sada srećan što je deo rivalstva između ova dva kluba.

- Ludo je koliko sam poruka dobijao do navijača Crvene zvezde da dođem kod njih. Uvek prilazim novim stvarima sa otvorenim umom, sa željom da naučim o novoj kulturi i svemu, ali za mene lično je smešno kada vidim koliko se pristalice dva kluba svađaju i prepiru. Sada kada sam potpisao za Partizan, ne dobijam više da tako kažem istu "energiju" i podršku od obe strane, a jesam dok sam još bio bez kluba. Bilo kako bilo, sve je to uzbudljivo i drago mi je što sam dobio šansu da budem deo jednog takvog rivalstva - ističe Džons.


Trener Partizana, Željko Obradović, istakao je da imaju malo vremena za pripremu, te da će se ekipa uigravati kroz treninge i utakmice. S obzirom na dolazak Karlika Džonsa, očekuje se da će Partizan imati još jači tim u narednoj sezoni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading