KOŠARKAŠI SRBIJE OBEZBEDILI OPSTANAK: Ostvarili pobedu u meču odluke

Autor:

Sport

18.07.2024

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlići" do pobede.

KOŠARKAŠI SRBIJE OBEZBEDILI OPSTANAK: Ostvarili pobedu u meču odluke

Foto: KSS

U20 reprezentacija Srbije

Muška košarkaška U20 reprezentacija Srbije uspela je da obezbedi opstanak u A diviziji na Evropskom prvenstvu pobedom nad Islandom rezultatom 101:79. Iako su sporije počeli meč, naši reprezentativci su uspeli da preokrenu rezultat i zabeleže ubedljiv trijumf.

Island je iskoristio sporiji start našeg tima i nametnuo svoj ritam, čak vodeći sa 11 poena razlike. Međutim, polovinom drugog perioda, nakon isključenja Filipa Jovića, naši momci su se povezali i postepeno počeli da se vraćaju. Trojka Marka Šarenca povela je preokret, a seriju su nastavili Aleksa Ristić i Ognjen Stanković, što je rezultiralo vođstvom od pet poena na poluvremenu.

Republika

Foto: KSS

 

 


Nakon povratka iz svlačionice, naši momci su nastavili u istom ritmu, a trojka Milijaševića u 24. minutu meča povisila je vođstvo na 64:52, što se ispostavilo kao prelomni trenutak. Do kraja meča, naši momci su uspeli da dodatno uvećaju prednost i zabeleže važnu pobedu.

Asim Đulović se istakao kao najefikasniji igrač sa 21 poenom, dok su se u listu strelaca upisali i Pavle Nikolić sa 15, Aleksa Ristić sa 13, Ognjen Stanković sa 12 i Ilija Milijašević sa 11 poena. Njihov doprinos bio je ključan za ovu važnu pobedu.

Ovom pobedom, naša reprezentacija je obezbedila opstanak u A diviziji, a naredni protivnici biće im bolji iz duela Severne Makedonije i Italije. Srbija može biti ponosna na svoje mlade košarkaše i poželimo im puno sreće u nastavku takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading