AMERI RASTROJENI PRED MEČ SA SRBIJOM: Svi su veoma demoralisani posle atentata na Donalda Trampa

Autor:

Sport

14.07.2024

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu dobro podneli vest tvrdi selektor Stiv Ker.

AMERI RASTROJENI PRED MEČ SA SRBIJOM: Svi su veoma demoralisani posle atentata na Donalda Trampa

Foto: Tanjug/AP

Stiv Ker

Košarkaši Srbije i SAD odigraće u sredu (18.00) u Abu Dabiju prijateljski meč, a uoči tog duela američki tim je uzdrman zbog nedavnog pokušaja atentata na bivšeg predsednika Donalda Trampa. Stiv Ker, poznati američki košarkaški trener i američki selektor, izrazio je svoje uznemirenje povodom ovog događaja ističući da je to bio veoma demoralizujući dan za njegovu zemlju.

Stiv Ker je otkrio da je saznao o pokušaju atentata putem porodičnog grupnog četa u ranim jutarnjim satima. Njegova reakcija, "Čekaj, šta?", jasno pokazuje šok i nevericu koju je osećao. Istakao je da je odmah potom krenuo u potragu za informacijama o ovom užasnom događaju, te da je bio potresen prizorom koji je zatekao.

Ker je naglasio da je pokušaj atentata bio još jedan primer ne samo političkih podela već i kulture oružja u Sjedinjenim Američkim Državama. Naglasio je da je teško obraditi takav događaj i da je zastrašujuće razmišljati o mogućim posledicama koje bi mogle nastupiti usled već postojećih problema u zemlji. Njegove reči jasno ukazuju na ozbiljnost situacije i zabrinutost za budućnost.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp preživeo atentat

- Saznao sam u grupnom četu sa porodicom, pisali su u 5.30 ujutru. Naravno, odmah smo otišli na različite vesti da saznamo šta se desilo. Bio je to užasan, tužan prizor. Dva čoveka su poginula. Bio je to veoma demoralizujući dan za našu zemlju. Još jedan primer ne samo političke podele već i kulture oružja. Dvadesetogodišnjak pokušava da puca na bivšeg predsednika. Teško je obraditi sve to i zastrašujuće je razmišljati o tome kuda ovo vodi zbog problema koji već postoje u zemlji. Ovo je zaista strašan dan - rekao je Stiv Ker

Ovaj događaj je sigurno ostavio dubok trag i na samu reprezentaciju SAD, ali će se ipak utakmica odigrati prema planu, dok će ova tema sigurno biti u fokusu i na tribinama i među igračima i trenerima. Srbija će imati priliku da pokaže svoje sportsko umeće i timski duh, dok će SAD pokušati da se izdigne iz ovog teškog trenutka i pruži svojim navijačima razlog za ponos. Svakako, ovaj meč će biti mnogo više od obične košarkaške utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading