FRANCUSKA U SUZAMA: Selektor Kole razočaran izdanjem svojih košarkaša - razloge za poraz traži u sudijama! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.07.2024

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" su održali košarkašu lekciju...

FRANCUSKA U SUZAMA: Selektor Kole razočaran izdanjem svojih košarkaša - razloge za poraz traži u sudijama! (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

Vensan Kole

Košarkaši Srbije pobedili su Francusku rezultatom 79:67 u okviru priprema za predstojeće Olimpijske igre. Najefikasniji na susretu bio je Nikola Jokić sa 20 poena uz 12 skokova i jednom asistencijom. Slede ga Bogdan Bogdanović sa 15 poena, jednim skokom i dve asistencije i Aleksa Avramović sa devet poena i tri asistencije.

U redovima Francuske, 14 poena uz deset skokova i tri asistencije je imao Viktor Vembanjama, 12 i dva skoka je upisao Jabusele, dok je devet poena i tri asistencije imao Frenk Nilikina, a Matijas Lesor osam poena, tri skoka i jednu asistenciju.

Nakon meča selektor Francuske, Vensan Kole, izrazio je veliko nezadovoljstvo posle poraza svog tima od Srbije u Lionu. Kole je istakao da je druga četvrtina bila presudna za ishod meča, te da je njegova ekipa udaljila od željene igre:

- Zaključak ovog meča je da se udaljavamo od igre koju želimo da igramo. Nemamo zaista rešenja, tako da moramo biti konzistentniji.

 

Pored nezadovoljstva igrom svog tima, Kole je izrazio i nezadovoljstvo radom sudija, smatrajući da je kriterijum išao više u korist Srbije. U analizi drugog poluvremena istakao je da njegova ekipa nije uspela da se prilagodi čvrstoj igri srpske košarkaške reprezentacije, posebno apostrofirajući Batuma, koji je jedini mogao da odgovori igri "orlova":

- Nedostajala nam je čvrstina. Mislim da je Batum jdini pokazao kako treba biti agresivan i koristiti kriterijum suđenja koji je svašta dopuštao.

Na kraju, Kole je zaključio da je poraz sasvim logičan s obzirom na tok meča:

- Izgubili smo, i to je sasvim logično s obzirom na tok meča.

Ova pobeda predstavlja značajan korak za reprezentaciju Srbije uoči Olimpijskih igara, nagoveštavajući da će biti ozbiljan konkurent za najviši plasman na turniru. Svetislav Pešić je uspeo da motiviše ekipu i pokaže da Srbija ima kvalitet da se suprotstavi i najjačim protivnicima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading