KOŠARKAŠI SRBIJE NA VELIKIM MUKAMA! Ovo su francuski igrači sa kojima će se susresti

Autor:

Sport

12.07.2024

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za prijateljski okršaj sa Srbijom u petak od 21 čas, u protokolu Francuske biće 13 igrača.

KOŠARKAŠI SRBIJE NA VELIKIM MUKAMA! Ovo su francuski igrači sa kojima će se susresti

Foto: Starsport

Večeras u 21 čas će se u Francuskoj susresti košarkaška reprezentacija Srbije i reprezentacija Francuske.

Košarkaški savez Francuske potvrdio je da će za „trikolore“ igrati Endru Albisi, Nikola Batum, Isaja Kordinje, Bilal Kulibali, Nando de Kolo, Evan Furnije, Rudi Gober, Matijas Lesor, Frank Nilikina, Metju Štrazel, Viktor Vembanjama. Selektor Vensan Kole računao je i na Geršona Jabuselea, kao i Džejlena Horda, potencijalnu zamenu Realovom krilnom centru koji je povredio koleno.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

Uvertira utakmice u Lionu biće odmeravanje snaga ženskih selekcija Francuske i Srbije, takođe u sklopu priprema za Olimpijske igre. Podbacivanje za dame biće u 18:30, a posle meča seniora na redu je ceremonija povlačenja dresa reprezentacije Francuske s brojem devet koji je nosio legendarni Toni Parker.

Košarkaška reprezentacija Srbije, predvođena trenerom Svetislavom Pešićem, spremna je da se suoči sa jakim protivnikom u pripremnoj utakmici protiv Francuske u Lionu. Nakon nedavnih utakmica odigranih iza zatvorenih vrata u Beogradu, gde su rezultati i učinak naših košarkaša bili nedostupni javnosti, ovo će biti prva prilika da vidimo reprezentaciju u akciji protiv ozbiljnog takmaca.

Republika

Foto: Starsport

 

 

Iako televizijski prenos nije obezbeđen, ljubitelji košarke neće biti uskraćeni za praćenje ovog meča. Prema najavama, postoji mogućnost praćenja utakmice putem sajta "FIBA Courtside 1891", uz plaćenu pretplatu. Takođe, prenos uživo bi trebalo da bude dostupan i na zvaničnom kanalu NBA na Jutjubu.

S obzirom na to da se Olimpijske igre brzo približavaju, ova utakmica protiv Francuske pružaće uvid u trenutnu formu i taktiku naše reprezentacije. Navijači širom Srbije će sa nestrpljenjem iščekivati rezultat ove utakmice, s nadom da će njihovi omiljeni košarkaši pokazati svoj pun potencijal i pripremiti se za velika takmičenja koja ih očekuju.

Da podsetimo, košarkaška reprezentacija Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama nalazi se u grupi "C" zajedno sa selekcijma Sjedinjenih Američkih Država, Južnog Sudana i Portorika koji je načinio prvorazrednu senzaciju tokom kvalifikacija eliminisavši favorite Italiju i Litvaniju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading