JEBO KOD LUČIĆA: Jedva čekamo da počne Evroliga, biće to urnebesni komentari tokom mečeva

Autor:

Sport

05.07.2024

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc je dobio u Bajernu iz Minhena naslednika za medijske dosetke.

JEBO KOD LUČIĆA: Jedva čekamo da počne Evroliga, biće to urnebesni komentari tokom mečeva

Foto: Starsport

Bajern Minhen doveo je veliko pojačanje za novu sezonu, kako u nemačkom prvenstvu, tako i u Evroligi. U pitanju je krilni centar Kevin Jebo. Igrač od 28 godina je visok 207 centimetara i dolazi iz Kemnica pošto je potpisao trogodišnji ugovor sa timom u kojem je godinama naš Vladimir Lučić.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Kevin Jebo

Ono što novog igrača Bavaraca, barem kada je u pitanju odjek u Srbiji i našem regionu i govornom području, je njegovo prezime. Već sada je jasno da će to biti urnebesni komentari i naslovi kada počne nove sezona u Evroligi, a on ukrsti koplja sa Crvenom zvezdom i Partizanom. Jednako urnebesni kao kada se izveštavalo o tadašnjim aktivnostima nekadašnjeg kancelara Austrije Sebastijana Kurca.

Kevin Jebo je svoju košarkašku karijeru započeo u Šehtemu, da bi potom nastupao za timove poput Leverkuzena, Limburga, Ehingena, Hamburga i Bremerhavena. Ovo iskustvo različitih klubova doprinelo je njegovom razvoju kao igrača i pripremilo ga za izazove koje će mu doneti igranje u Bajernu. Ono što čini ovaj transfer posebno zanimljivim jeste činjenica da Jebo do sada nije imao priliku da se takmiči u evroligaškoj konkurenciji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sebastijan Kurc

Od naredne jeseni, ovaj talentovani igrač će prvi put osetiti oštrinu utakmica u najjačem evropskom takmičenju, što će predstavljati novi izazov u njegovoj karijeri. Očekuje se da će Jebo doneti svoje znanje, veštine i energiju u redove Bajerna, te doprineti ekipi u ostvarenju ambicioznih ciljeva u budućoj sezoni. On je prošle sezone u dresu Najnersa beležio prosečno 15,7 poena i pet skokova po utakmici.

Jedan od zanimljivih detalja u karijeri Kevina Jeba je njegovo učešće u finalu FIBA Kupa Evrope, kao i polufinalu plej-ofa Bundeslige, gde je sa svojim saigračima doživeo poraz od Albe iz Berlina posle pet dramatičnih mečeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading