PRIČA SE, PRIČA: Najbolji danski košarkaš prelazi u Partizan

Autor: Ana Đokić

Sport

15.06.2024

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bio bi pravo osveženje za crno-bele.

PRIČA SE, PRIČA: Najbolji danski košarkaš prelazi u Partizan

Foto: Tanjug/AP

Gabrijel Ifeni "Ife" Lundberg je nigerijsko-danski profesionalni košarkaš za KK Virtus Bolonja iz italijanske Lige Basket Serije A i Evrolige. Takođe predstavlja seniorsku reprezentaciju Danske. Zbog svoje visine, odličan je za obe pozicije beka. Prema brojnim danskim medijima, Lundberg je najbolji košarkaš Danske.

Svoju profesionalnu karijeru je započeo u Španiji. Prvo je sezonu 2018-2019 igrao za KK Bači Manresa, kojima je bio kamen temeljac za dalje uspehe. Narednu sezonu je proveo u drugom španskim klubu KK 1939 Kanarijas.

Nakon Španije, svoju karijeru je nastavio u Poljskoj igrajuči za klub KK Stelmet Zjelona Gora. Međutim, iako je davao odlične rezultate, Lundberg je u sred sezone 2020-2021 napustio Poljsku i otišao je u Rusiju. Od februara 2021. godine, igrao je za klub CSKA Moskva, sa kojim je nakon završetka sezone potpisao trogodišnji ugovor.

Nažalost, zbog nepredviđenih okolnosti je morao da raskine ugovor sa ruskim klubom u februaru 2022. godine. Početak rusko-ukrainskog rata mu je promenio dalje košarkaške planove.

Potpisavši nakon toga za klub u Arizoni KK Finiks sansi, postao je prvi Danac u istoriji koji je potpisao NBA ugovor. 

Ubrzo nakon toga, prešao je da igra za italijanski klub KK Virtus Bolonja, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor jula 2022. godine. S obzirom na to da je taj ugovor pred istekom, spekuliše se da će nakon toga preći da igra za srpski klub KK Partizan. Međutim, to su za sada samo prazne priče, a nama ostaje da se nadamo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading