PAO POTPIS: Real sačuvao ključnog čoveka!

Autor:

Sport

13.06.2024

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mateo produžio ugovor.

PAO POTPIS: Real sačuvao ključnog čoveka!

Foto: www.profimedia.rs

Španski stručnjak Ćus Mateo trebao bi uskoro da potpiše novi ugovor sa Real Madridom, po kome će ostati trener "kraljevskog kluba" do 2026. godine. Uprkos tome što ove sezone nije uspeo da odbrani titulu u Evroligi, iako je njegov Real izgledao nezaustavljivo sve do drugog poluvremena finalne utakmice sa Panatinaikosom, Mateo je u poslednje dve sezone stekao veliko poverenje uprave Los blankosa.

Foto: Starsport

Ćus Mateo

Prema rečima Rikarda Gonzalesa iz "Diario AS-a", Madriđani su Mateu spremili novi dvogodišnji ugovor, pošto mu je prethodni istekao po okončanju sezone. Mateo je na klupu Reala seo pre dve godine kada je zamenio Pabla Lasa, koji je hospitalizovan usred ACB plej-ofa zbog infarkta. Sezonu je priveo na najbolji mogući način, osvojivši titulu prvaka Španije, čime je kupio poverenje uprave.

Naredne sezone je u potpunosti zamenio Lasa na mestu prvog trenera i došao do titule Evrolige. Ove sezone je titulu prvaka Španije vratio u Madrid, a u zbirci trofeja ima i dva Superkupa Španije, odnosno Kup kralja osvojen takođe ove sezone. U sezoni za nama proglašen je i najboljim trenerom Evrolige.

Očigledno je da je Mateo ostvario značajan uspeh tokom svog mandata na klupi Reala, te je produženje ugovora do 2026. godine očekivani korak koji će omogućiti kontinuitet u vođenju tima ka novim sportskim uspesima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading