FENERBAHČE POSLE DRAME POSTAO ŠAMPION TURSKE! Efes imao majstoricu, pa izgubio titulu!

Autor:

Sport

12.06.2024

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napet duel završen je pobedom i trofejem za domaćina!

FENERBAHČE POSLE DRAME POSTAO ŠAMPION TURSKE! Efes imao majstoricu, pa izgubio titulu!

Foto: www.profimedia.rs

Fenerbahče osvojio titulu prvaka Turske

Košarkaši Fenerbahčea su novi prvaci Turske, nakon što su u četvrtom meču finala savladali na svom terenu Anadolu Efes rezultatom 80:72, nakon dodatnih pet minuta. Tim Šarunasa Jasikevičijusa je imao neke sjajne poene i odličnu igru, što im je omogućilo da dođu do titule.

Dramatičan susret sa neočekivanim preokretom

Iako je Fenerbahče imao prednost od +20 sredinom druge deonice, Efes se uspeo vratiti u utakmicu i dovesti je do ultra zanimljive završnice. Ipak, sjajna blokada Papajanisa na ziceru Ozdemiroglua u samoj završnici omogućila je produžetak, a zatim je Hejs-Dejvis sa deset vezanih poena obezbedio slavlje domaćoj ekipi koju sa klupe predvodi litvanski stručnjak.

Najefikasniji igrači u pobedničkom timu


Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Biberović sa 19 poena, Hejs Dejvis je dodao 16, dok su dvocifreni bili Vilbekin sa 12 i Pjer sa deset poena. Na drugoj strani, Elajdža Brajant je dominirao sa 20 poena, dok su Buboa i Larkin dodali još po 11, a dvocifren je bio i Vilis.

Marko Gudurić van terena zbog povrede

Važno je napomenuti da je Marko Gudurić zbog povrede propustio čitavu seriju, ali je svakako bio prisutan uz svoj tim.

Fenerbahče je pokazao izuzetnu snagu i veštinu tokom ovog finala, te zasluženo stigao do titule prvaka Turske. Sada sledi važan period i za jedan i za drugi tim u kom će morati da "skockaju" timove što bolje za novu evroligašku kampanju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading