POVRATAK BIVŠEG SELEKTORA SRBIJE! Igor Kokoškov preuzima evropskog GIGANTA!

Autor:

Sport

12.06.2024

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poverenje srpskom stručnjaku.

POVRATAK BIVŠEG SELEKTORA SRBIJE! Igor Kokoškov preuzima evropskog GIGANTA!

Foto: Starsport

Košarkaški klub Barselona doneo je odluku o raskidu saradnje sa trenerom Rožerom Grimauom nakon neuspešne sezone. Iako je klub imao skromniji budžet u odnosu na prethodne godine, visoki standardi nisu bili ispunjeni, a rezultati nisu bili zadovoljavajući. Poraz od Olimpijakosa u plej-ofu Evrolige i ispadanje u polufinalu domaćeg šampionata od Real Madrida bili su prelomni trenuci koji su doveli do odluke o promeni na trenerskoj poziciji.

Prema saznanjima "Sport kluba", vrlo blizu preuzimanja pozicije trenera Barselone je bivši selektor Srbije Igor Kokoškov. Kokoškov je svoj trenerski put gradio u NBA ligi od 2000. godine, a imao je i kratku ulogu glavnog trenera Fenerbahčea u sezoni 2020/2021. Sa selekcijom Slovenije ostvario je značajan uspeh osvajanjem zlatne medalje na Eurobasketu 2017. Dok je bio na čelu "Orlova" od 2019. do 2021, rezultati nisu bili onakvi kakve su se očekivale, ali Kokoškov i dalje važi za veoma cenjenog stručnjaka u košarci.

Pored Kokoškova, još ranije su se spekulisali potencijalni kandidati za mesto trenera Barselone. Među njima su bili Dimitris Itudis i Huan Penjarola, ali sada se čini da je Kokoškov najbliži preuzimanju ove odgovorne pozicije. Takođe, pomoćnik u stručnom štabu Kvina Snajdera u Atlanta Hoksima takođe se pominje kao mogući kandidat za popunu mesta trenera u Barseloni.

Očekuje se da će u narednom periodu biti doneta konačna odluka o novom treneru Barselone, a navijači sa nestrpljenjem iščekuju ko će preuzeti kormilo kluba i pokušati da vrati ekipu na put uspeha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading