ZVEZDA I PARTIZAN PLATIĆE MILIONČE ZA EVROLIGU: Večiti neće žaliti novac, ovo je NAJBOLJI DOKAZ

Autor:

Sport

10.06.2024

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je podređeno tom cilju.

ZVEZDA I PARTIZAN PLATIĆE MILIONČE ZA EVROLIGU: Večiti neće žaliti novac, ovo je NAJBOLJI DOKAZ

Foto: Shutterstock, wikipedia

Košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan odrešiće kesu kako bi igrali u Evroligi! Kao bomba odjeknula je vest da su večitim rivalima u nedelju stigle specijalne pozivnice za učešće u elitnom takmičenju i da mogu postati njegovi članovi za narednu sezonu ukoliko plate po milion evra (750.000 za samu pozivnicu i 250.000 kao depozit za troškove suđenja). Odmah se postavilo pitanje da li naši najbolji klubovi mogu da izdvoje taj novac i da li to žele.

Odgovor je stigao koliko danas i nedvosmisleno nagoveštava da će se to desiti. Naime, potezi koje vuku i Zvezda i Partizan jasno stavljaju do znanja da nameravaju da igraju Evroligu na jesen. Poslednja vest kada su crveno-beli u pitanju kaže da je povratak Nikole Kalinića završen posao i da će primiti pet miliona evra za tri sezone, a toliki novac se ne daje ako ne planiraš da igraš Evroligu na duže staze. Takođe, Zvezda nastoji da zadrži što više igrača iz okosnice tima, pa je tako i kapiten Branko Lazić obnovio ugovor.

Republika

Foto: Starsport

Crveno-beli ostaju u Evroligi

S druge strane, Partizan uveliko radi na obnovi sezonskih karata u nameri da opet rasproda Beogradsku arenu, a to se može planirati samo ako opet planiraš da igraš u elitnom takmičenju. Pritom crno-beli nameravaju da zadrže što više igrača iz aktuelngo sastava, pa tako i Bruna Kabokla, koji je pobedao u SAD iz privatnih razloga, a da se nikome nije javio. Takođe, počelo se sa dovođenjem pojačanja iz regionalnih okvira, dok će "bombe" tek da pucaju. To je najavio i predsednik kluba Ostoja Mijailović.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

- Ono što je najvažnije za Partizan je da sledeće godine igra Evroligu, u šta čvrsto verujem. Moj cilj je bio, kada sam se vratio u Partizan, da klub finansijski stabilizujem da bih igrao konstantno u Evroligi. Mi ćemo, ako Bog da, treće godine zaredom igrati Evroligu. Mislim da je Evroliga sa Partizanom koji je drugi put najgledaniji tim u Evropi, koja je imala preko 400 miliona pregleda preko raznoraznih sredstava informisanja, dosta zarađuje na marketingu i da smo im potrebni. Partizan sledeće sezone vidim pre svega takmičarski mnogo bolje, moramo mnogo bolje da uradimo prelazni rok. Razgovaramo sa nekim ozbiljnim igračima. To je jako važna stvar. Pokušaćemo da u Partizan vratimo neke bivše igrače, koji igraju u Evropi i na nekim drugim košarkaškim tržištima. Da pokušamo da napravimo bolju ekipu, da takmičarski dosta bolje izgledamo - rekao je Mijailović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading