I TO SMO DOČEKALI! ZA LUTOVCA JE VUČIĆ JEDINI SPAS: Demokrata ODAO PRIZNANJE predsedniku zbog Nikole Jokića

Autor:

Sport

11.06.2024

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Demokratske stranke polaže nade u predsednika Srbije kada su Olimpijske igre u pitanju.

I TO SMO DOČEKALI! ZA LUTOVCA JE VUČIĆ JEDINI SPAS: Demokrata ODAO PRIZNANJE predsedniku zbog Nikole Jokića

Foto: Tanjug/Foto: Jovana Kulašević, Tanjug/Foto: Jadranka Ilić, Starsport

Srbija u trenutno najjačem sastavu napada medalju na Olimpijskim igrama u Parizu predvođena Nikolom Jokićem. Dugo je naša košarkaška nacija strepela da li će najbolji košarkaš sveta zaigrati na OI, dugo je vagao u tišini dok su svi spekulisali, ali pojedinci nisu gubili nadu nijednog trenutka. Jedan od njih je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je javno prokomentarisao Džokerovu potencijalnu odluku da zaigra za "orlove" i zamolio ga da kaže "da" Svetislavu Pešiću.

- Ne znam da li će Jokić igrati za reprezentaciju, ali se nadam. Ja njega mnogo volim i poštujem, i njega i njegovu porodicu. Ovo je moja molba njemu, da se odazove selektoru na poziv. Biće jaki Kanađani, i Amerikanci, a ako neko može da ih pobedi onda je to samo Srbija - istakao je predsednik Vučić.

Kada je Jokić očigledno pristao i našao se na Karijevom spisku od 16 igrača, Vučić je istakao oduševljenje. On je iskoristio je priliku da se zahvali Nikoli Jokiću što se odazvao pozivu da brani boje Srbije na Olimpijskim igrama. Vučić je izrazio veliku zahvalnost najboljem igraču na planeti, kao i svim ostalim srpskim reprezentativcima, ističući da će Srbija biti uz njih bez obzira na rezultate koje postignu u Parizu.

Veliko hvala najboljem igraču na planeti i veliko hvala svim drugim srpskim reprezentativcima. Kakve god rezultate postigli u Francuskoj, Srbija će biti uz vas. Samo želim da vam kažem, da se cela Srbija nada da pobedite najjaču američku reprezentaciju svih vremena. Da pokažemo svetu ko je najbolji i ko je nepobediv. Živela Srbija - poručio je Vučić.

Republika

Foto: Starsport

Spreman za velika dela: Nikola Jokić

Sve ovo gore napisano pokrenulo je lavinu komentara na društvenim mrežama. Velika većina pohvalila je predsednika Srbije što je umešao prste i doprineo da Jokić zaigra za Srbiju u Parizu. Bilo je tu i ironičnih komentara, a jedan iznenađujuće pozitvan stigao je "iz pera" predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca. Iako mu je navika da kritikuje Vučića za sve i svašta, sada je Lutovac "skinuo kapu" predsedniku i praktično poručio da je njegov veliki politički rival bi jedini spas Srbije. Šta više, on je dodao da je samo uplitanjem Vučića moguće da Srbije osvoji neku od medalja na OI.

- Jokić prošle godine na poziv Aleksandra Vučića osvojio titulu NBA šampiona. Ove godine će na poziv Aleksandra Vučića igrati za reprezentaciju. Nadamo se da će ga Vučić zamoliti da osvoji neku medalju - napisao je Lutovac na društvenom mreži X.

 

 

Košarkaši Srbije će se takmičiti u C grupi protiv reprezentacija SAD, Južnog Sudana i pobednika kvalifikacionog turnira u Portoriku. Ovo će biti izuzetno uzbudljivo takmičenje, a navijači će imati priliku da prate "orlove" kako se bore za medalje. Preliminarna faza će biti održana u Lilu, dok će se završnica odigrati u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (10)

Loading
Isak

11.06.2024 12:57

Vučićeva posvećenost uspesima naših sportista je primer kako lider treba da stoji uz svoj narod. Njegova podrška Jokiću na Olimpijskim igrama je simbol nacionalnog jedinstva i ponosa.

Jordan

11.06.2024 12:58

Uvek je impresivno videti predsednika kako iskreno podržava naše sportiste. Vučićeva podrška Jokiću nije samo politički potez, već iskrena želja da naši sportisti uspeju.

Joviša

11.06.2024 12:58

S ponosom gledam kako naš predsednik podržava naše šampione. Vučićeva posvećenost našim sportistima je ogledalo njegove posvećenosti svim građanima Srbije.

Jakov

11.06.2024 12:58

Kad Vučić stoji uz Jokića, on stoji uz svakog od nas koji veruje u Srbiju i njene mogućnosti. To je snaga pravog liderstva.