DA SE JUGOSLAVIJA NIJE RASPALA, SAD NE BISMO BRINULI O ZLATU U PARIZU: Ova ekipa bi "POJELA" američki drim-tim

Autor:

Sport

06.06.2024

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prosto ne znaš koga bi pre stavio...

DA SE JUGOSLAVIJA NIJE RASPALA, SAD NE BISMO BRINULI O ZLATU U PARIZU: Ova ekipa bi "POJELA" američki drim-tim

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Luka Dončić

Bliži se početak Olimpijskih igara u Parizu, pa je i euforija sve veća. Najveća pažnja ovdašnje javnosti biće usmerena ka košarci, a mnogo toga će zavisiti od odluke Nikole Jokića da li će nastupati za Srbiju ili ne. Ipak, i ako se centar Denvera ne odluči da zaigra za Pešićeve "orlove" u Parizu, baš kao što je to bio slučaj i prošle godine kada je izboreno srebro na Svetskom prvenstvu na Filipinima, nema sumnje da će ostali košarkaši svojim neospornim kvalitetom nadomestiti nedostatak Somborca.

A kada je Srbija toliko jaka i bez njega, zamislite šta bi bilo tek da je cela nekadašnja Jugoslavija i dalje udružena... Pa to bi bio, kako jednom reče Nemanja Nedović, "pakao" za protivnike.

Startna petorka bi otprilike izgledala ovako: Luka Dončić (Slovenija, Dalas), Bogdan Bogdanović (Srbija, Atlanta), Bojan Bogdanović (Hrvatska, Niksi), Nikola Vučević (Crna Gora, Bulsi), Nikola Jokić (Srbija, Nagetsi).

Republika

Foto: Twitter/printskrin

Bogdan i Bojan Bogdanović

Dok bi klupu mogli da čine:

Vasilije Micić (Srbija, Hornetsi), Mario Hezonja (Hrvatska, Real), Džanan Musa (BiH, Real), Dario Šarić (Hrvatska, Golden Stejt), Nikola Jović (Srbija, Hits), Jusuf Nurkić (BiH, Sansi), Ivica Zubac (Hrvatska, Klipersi) i još mnogi drugi kvalitetni košarkaši sa Balkana... Nema sumnje da bi ova timčina "zgazila" američki drim-tim.

Podsetimo, Olimpijske igre u Parizu 2024. godine obećavaju da će biti spektakularan sportski događaj. Održavaće se od 26. jula do 11. avgusta, a očekuje se učešće sportista iz više od 200 zemalja. Ovo će biti treći put da Pariz organizuje letnje olimpijske igre, nakon igara 1900. i 1924. godine. Domaćin planira da koristi mnoge od svojih ikoničnih lokacija za takmičenja, uključujući Ajfelov toranj, gde će se održati ceremonija otvaranja, i Veliku palatu, koja će biti domaćin takmičenja u mačevanju i taekwondou. Pored tradicionalnih sportova, na igrama će se po prvi put pojaviti brejkdens kao olimpijski sport. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading