AH, TA PROKLETA POVREDA! Nikola Topić u problemu pred NBA draft?! Hitno se oglasio menadžer Ražnatović!

Autor:

Sport

05.06.2024

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problem za košarkaša Crvene zvezde.

AH, TA PROKLETA POVREDA! Nikola Topić u problemu pred NBA draft?! Hitno se oglasio menadžer Ražnatović!

Foto: Starsport

Srpski košarkaš Nikola Topić, trenutno jedan od najperspektivnijih srpskih igrača, suočava se sa nezgodnom povredom prednjih ukrštenih ligamenata.

Topić je povredu levog kolena zadobio u januaru, nedugo nakon prelaska iz Mega u Crvenu zvezdu tokom sredine sezone. Zbog ove povrede propustio je četiri meseca akcije u ABA ligi, da bi se vratio krajem aprila i odigrao tri utakmice pre nego što je ponovo povredio isto koleno u prvoj utakmici finala plej-ofa ABA lige.

Nikola Topić se trenutno nalazi na NBA Draft Combine-u u Trevizu, Italija, gde je prošao kroz detaljan NBA medicinski pregled, uključujući i snimanje. Očekuje se da će njegov medicinski dosije biti podeljen sa timovima koji biraju u prvih 15 na draftu, u skladu sa novim pravilima uspostavljenim u NBA kolektivnom ugovoru potpisanom 2023. godine. Ali, postavlja se pitanje kako i kojoj meri će to uticati na njegovo rangiranje.

- Doktori koji su proveravali stabilnost kolena potvrdili su da je u odličnom stanju - rekao je Ražnatović za ESPN.


Pre povrede, Topić je bio rangiran kao četvrti najbolji prospekt na NBA draftu 2024. godine, zahvaljujući sposobnostima za kreiranje i osećaju za igru, kao i činjenici da je najmlađi igrač koji se projektuje da bude izabran u prvoj rundi. Njegovi statistički podaci, sa prosečno 18.6 poena i 6.9 asistencija po utakmici svakako potvrđuju visok potencijal ovog mladog NBA plejmejkera.

NBA draft će biti održan tokom dva dana u Njujorku, 26. i 27. juna. Prva runda će se odigrati u Barclays Centru u Bruklinu, dok će druga runda biti održana sledećeg dana u ESPN-ovom studiju u Donjem Menhetnu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading