DRČELIĆ GOVORIO O ODNOSU SA PARTIZANOM: Dotakao se Todosića, sudbine Sferopulosa i pojačanja za narednu sezonu!

Autor:

Sport

22.05.2024

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Sezona jeste bila turbulentna u smislu velikog broja događaja, utakmica, stvari na koje nismo mogli da utičemo poput brojnih povreda, nekih nesrećnih poraza u Evroligi'' - jasan je Drčelić.

DRČELIĆ GOVORIO O ODNOSU SA PARTIZANOM: Dotakao se Todosića, sudbine Sferopulosa i pojačanja za narednu sezonu!

Foto: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda je ostvarila ubedljiv trijumf nad Partizanom i osvojila AdmiralBet ABA ligu, dodajući drugi trofej ove sezone, nakon osvojenog Kupa Radivoja Koraća u februaru. Ovaj uspeh "blindirao" je učešće kluba u Evroligi i naredne godine. Ukoliko Zvezda osvoji i KLS, zaokružiće berićetnu sezonu na najbolji mogući način, uprkos početnim oscilacijama u takmičarskoj godini.

U ekskluzivnom intervjuu za Sportal, predsednik Upravnog odbora kluba Željko Drčelić ističe značaj ovog trijumfa i osvojenih trofeja kao dokaz uspešne sezone. Istakao je da je ova sezona bila poprilično turbulentna, sa promenom trenera, velikim brojem povreda i slučajem "Nejpir", ali da je sada sa najvažnijim peharom u vitrini Zvezde, sezona ocenjena kao uspešna.

- Sezona jeste bila turbulentna u smislu velikog broja događaja, utakmica, stvari na koje nismo mogli da utičemo poput brojnih povreda, nekih nesrećnih poraza u Evroligi… Međutim, ova sezona je već sada izuzetno uspešna i to pokazuje da je Crvena zvezda vrlo stabilan klub koji zna da se prilagodi i novonastalim okolnostima. Nisam siguran da bi mnogo klubova moglo da se u hodu prestroji nakon promene. Detaljno smo analizirali, Crvena zvezda je klub koji je imao ubedjivo najveći broj povređenih igrača u EL tokom ove sezone od svih klubova! Ali mi danas pričamo o klubu koji ima dva osvojena trofeja u sezoni i želi i treći! - jasan je Drčelić.

Poručio je da će Sferopulos biti trener i naredne sezone.

- Janis Sferopulos je izvanredan čovek, sjajan trener, i razume veličinu kluba kao što je Crvena zvezda, ali i pritisak koji on sa sobom nosi. Hrabro je preuzeo ekipu i čak insistirao da sedne na klupu pred dva vezana večita derbija, što već dovoljno govori o njemu kao čoveku koji ne beži od izazova i odgovornosti. Stranac je, ali razume šta je Crvena zvezda u svakom smislu, počev od veličine kluba, pa do toga da je sedeo na klupi bratskog Olimpijakosa, i to je nešto što je mnogo važno. Hladnokrvnost koju je pokazao u finalu ABA lige takođe pokazuje da je prošao mnogo toga. Biti trener Olimpijakosa i Makabija nosi ogroman pritisak, a on je i tada i posebno sada pokazao da ume sa tim da se nosi. Trener Sferopulos ima ugovor i on će biti trener u narednoj sezoni, ali će i selektirati ekipu za narednu takmičarsku sezonu - naveo je on.

Predsednik upravnog odbora crveno-belij je rekao da kao klub nisu zadovoljni sezonom u Evroligi.

- Mi smo kao klub javno rekli da nismo zadovoljni rezultatom u EL, ali smo zaista imali mnogo nesreća ove sezone. Od Nejpira i njegove povrede, pa odlaska, povređeni su bili Lazić, Hanga, Teodosić, Topić, Mitrović… nema ko se nije povredio ove sezone. Pa porazi od Baskonije praktično dva puta po pola koša, dva identična poraza od Žalgirisa, Barselona u Španiji, prvi večiti derbi u Areni… nas je ove sezone kada pogledate tako nadigrao samo Real u prvoj utakmici u Beogradu! Ali, moramo da posmatramo to i ovako, u Evroligi svi žele uspeh, svi su tu da bi pobeđivali i tu nema slabog tima. Pokušaćemo da izvučemo svaku moguću pouku oko stvari na koje možemo da utičemo kako bismo naredne sezone bili konkurentniji - govorio je Željko.

Dotakao se Miloša Teodosića i pojačanja za narednu sezonu.

- Miloš Teodosić je na svaki mogući način pokazao tokom ove sezone zašto je velikan srpske košarke, lider, i čovek koji na prvom mestu mnogo voli Crvenu zvezdu. Podsećam vas sa kakvim je skepsama dočekan ovde kada je došao zbog svojih godina, a i šta je radio za tim i klub tokom sezone uprkos svim problemima i povredama. Da, za Crvenu zvezdu bi od kapitalne važnosti bilo da se Miloš odluči da nastavi karijeru, jer to onda znači i još jednu sezonu u crveno belom“. Što se tiče Nikole Kalinića… osvedočeni Zvezdaš, koji je mnogo dao Crvenoj zvezdi. Uvek je dobro došao. Ali, o prelaznom roku, kada se sezona završi! - istiće Drčelić.

Glasa za zdrav odnos sa Partizanom.

- Mi moramo da spustimo tenzije, naravno da je svima u interesu da na parketu bude zdrava atmosfera. Smatram da to možemo postići samo ako oba kluba daju svoj maksimum po tom pitanju! Ovo je sport, i sve treba da ostane u domenu sporta. Porodično vaspitanje mi nalaže da pružim ruku gostu kada sam domaćin! Glasam za zdrav odnos Crvene zvezde i Partizana - zaključio je Željko Drčelić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading