SVETSKI MEDIJI BRUJE O JOKIĆEVOM PODVIGU: Marka, Ekip, Gazeta... "Srbin u elitnoj ekipi, genijalac i legenda"!

Autor: M. M.

Sport

09.05.2024

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nižu se hvalospevi.

SVETSKI MEDIJI BRUJE O JOKIĆEVOM PODVIGU: Marka, Ekip, Gazeta... "Srbin u elitnoj ekipi, genijalac i legenda"!

Foto: Tanjug/AP

Srpski košarkaš Nikola Jokić zasluženo je poneo treću titulu MVP u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Somborac iz Denvera ove sezone u ligaškom delu takmičenja prosečno beleži 26,4 poena, 12,4 skoka i devet asistencija, pa se hvalospevi nižu sa svih strana.

Brojnim svetskim uglednim medijima Srbin je tema ovog četvrtka, među njima i Ekip s naslovom “Nikola Jokić osvojio svoju treću titulu MVP NBA lige”.

– Genijalan dodavač, Srbin je ponovo bio centar napada Nagetsa, koji sa visine od 2,11 m i svojih 129 kg odaje utisak lakoće na parketima. „Super-moćna gorila sa superiornom inteligencijom“, kako je opisao Nebojša Vagić, kum zvezde Nagetsa. MVP finala 2023. ostaje fokusiran na svoj cilj da bude dupli šampion, pre nego što se bavi svojom drugom strašću, konjima u Srbiji - piše između ostalog u tekstu uglednog francuskog lista.

Sports Ilustrejtid ga stavlja u koš sa velikanima igre pod obručima sa naslovom “Zvezda Denvera Nikola Jokić dobio nagradu MVP za sezonu 2023/24”.

– Jokić sada kući nosi treću nagradu u poslednje četiri sezone-završio je kao drugi iza Žoela Embida 2022/23-i postao je tek deveti igrač u isoriji lige koji je osvojio MVP nagradu tri ili više puta. Priključio se elitnoj grupi sastavljenoj od Karima Abdula-Džabara (6), Majkla Džordana (5), Bilija Rasela (5), Vilta Čembrlejna (4), Lebrona Džejmsa (4), Larija Birda (3), Medžika Džonsona (3) i Mosesa Malona (3) - piše američki medij.

Naslov u Gazeta dello sport glasi: "Broj 1 je i dalje Jokić: Srbin iz Nagetsa je treći put proglašen za MVP sezone".

– Na najvišoj stepenici postolja i dalje je Nikola Jokić. Kao što se i predviđalo, Srbin nosi nagradu MVP – pišu Italijani.

Marka u tekstu podseća na bizarnu scenu kada je tokom njegovog drafta puštena reklama. Naslov je: "Jokić, trostruki MVP koji je draftovan dok su se puštali oglasi i sada je legenda"

– Godine 2014, dok su Nagetsi birali Nikolu Jokića kao 41. pika na NBA draftu, televizija koja ga je prikazivala emitovala je reklamu za Tako Bel. Jasan primer malog značaja koji se pridaje drugoj rundi drafta. Tada je bilo nezamislivo videti tog nepoznatog srpskog centra kao budućeg MVP-a. Pa, on ih već ima tri - naglašava novinar najtiražnijeg španskog dnevnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading