DETALJI STRATEGIJE KOJA JE ZAUSTAVILA JOKIĆA! Trener Minesote otkrio SAVRŠEN plan! (VIDEO)

Autor: M. M.

Sport

08.05.2024

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Denver, podsetimo, gubi sa 2:0 u seriji.

DETALJI STRATEGIJE KOJA JE ZAUSTAVILA JOKIĆA! Trener Minesote otkrio SAVRŠEN plan! (VIDEO)

Foto: prinskirintviter

Minesota je oduševila košarkaški svet savladavši Denver Nagetse u prve dve utakmice polufinala zapadne konferencije NBA lige. Ključni faktor u ovom trijumfu bila je odlična odbrana, a pomoćni trener Majk Nori je otkrio neke od taktika koje su doprinele ovom uspehu.

Nori, asistent Krisa Finča, ističe da je ključno bilo prilagoditi odbranu u skladu sa ulogom koju Nikola Jokić igra u napadu Nagetsa. Ako se odluči da bude glavni skorer, potrebno je forsirati ga da šutira više nego što voli, ali bez pravljenja faulova koji bi mu omogućili laku realizaciju. U suprotnom, ukoliko se fokusira na asistencije, neophodno je udvajati ga svaki put kada ima loptu i terati druge igrače da preuzmu odgovornost za poene.

 

 


Kada je reč o Džamalu Mareju, Nori naglašava potrebu za udvajanjem ili pritiskom svaki put kada krene iz pika, posebno u četvrtoj četvrtini. Cilj je bio da se forsira da odloži loptu i da se onemogući realizacija šuteva koje najbolje poznaje.

U kontekstu odbrane protiv Majkla Portera Džuniora, Nori ističe važnost sprečavanja lakih poena u tranziciji, kao i pažljivo praćenje njegovih pokreta i sprečavanje šuteva koje bi inače mogao da realizuje.

U noći između petka i subote, ljubitelji košarke će imati priliku da vide kako će se odviti treća utakmica ovog uzbudljivog duela. Sa Nagetsima koji žele da uzvrate udarac, pitanje je kako će se Minesota prilagoditi novim izazovima i da li će uspeti da zadrži prednost koju je stekla.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading