KAD SE HRVAT U BEOGRADU SRETNE SA BRAZILCIMA! Petrović "kuje" plan za Olimpijske igre sa Jagom i Kaboklom u Srbiji (VIDEO)

Autor:

Sport

19.04.2024

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Prvi kontakti su već uspostavljeni"

KAD SE HRVAT U BEOGRADU SRETNE SA BRAZILCIMA! Petrović "kuje" plan za Olimpijske igre sa Jagom i Kaboklom u Srbiji (VIDEO)

Foto: twitter/petrov_aco

Aleksandar Aco Petrović preuzima reprezentaciju Brazila

Aleksandar Aco Petrović, iskusni košarkaški stručnjak, preuzeo je izazovan zadatak vođenja reprezentacije Brazila ka plasmanu na Olimpijske igre u Parizu. Kvalifikacioni turnir u Rigi predstavljaće prvu prepreku za Petrovićev tim koji će se takmičiti u grupi sa Crnom Gorom i Kamerunom, dok će druga grupa obuhvatiti Letoniju, Gruziju i Filipine.

Pripreme u Beogradu

Petrović je već otpočeo pripreme sa timom, sprovodeći detaljan skauting. Beograd je izabran kao idealna lokacija za početak priprema, budući da tamo već ima dva reprezentativca. Na svom "X" nalogu, Petrović je podelio fotografiju sa dva potencijalna kandidata za nacionalni tim - Jagom Mateušom i Brunom Kaboklom, košarkašima Crvene zvezde i Partizana.

- Prvi kontakti su već uspostavljeni - napisao je Petrović.

Povratak na klupu selekcije


Ovo nije prvi put da se Petrović našao na klupi brazilske reprezentacije, budući da je već bio na njenom čelu od 2017. do 2021. godine. Ovog puta, Hrvat će sarađivati sa Tijagom Spliterom, bivšim košarkašem i trenutnim članom stručnog štaba Hjuston Roketsa. Njihova saradnja obećava da će doneti novu dinamiku i iskustvo u vođenju nacionalnog tima.

Petrovićev prethodni mandat uključivao je učešće na Svetskom prvenstvu 2019. godine, gde je njegovo vođstvo doprinelo ostvarenju zapaženih rezultata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading