SAOPŠTENJE S MALOG KALEMEGDANA! Zvezda Meridianbet nije zaboravila Marka Ivkovića! Krvnik iz Turske je UBIO Jagodu na današnji dan!

Autor:

Sport

21.11.2023

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijač crveno-belih stradao je na utakmici Evrolige protiv Galatasaraja.

SAOPŠTENJE S MALOG KALEMEGDANA! Zvezda Meridianbet nije zaboravila Marka Ivkovića! Krvnik iz Turske je UBIO Jagodu na današnji dan!

Foto: Starsport

Osim što je 21. novembar poznat u narodu kao dan kada se u Srbiji praznuje Sveti Arhangel, slava poznata i kao "Aranđelovdan", isti datum ostao upamćen i po nezapamćenoj tragediji koja se dogodila u Istanbulu. Naime, navršava se godišnjica ubistva Marka Ivkovića "Jagodu", koji je tragično izgubio život u Turskoj.

On je bio veliki navijač Crvene zvezde Meridianbet, koja je na današnji datum 2014. godine igrala u Turskoj protiv Galatasaraja meč Evrolige, pred koji je Marko tragično nastradao.

Sada već davne 2014. godine, Ivković je sa grupom navijača napadnut u Istanbulu ispred dvorane "Abdi Ipekči", gde je krenuo na utakmicu, a mučki ga je nožem ubo turski navijač po imenu Kadri Aktaš, koji je prvobitno osuđen na 25 godina, da bi potom kazna bila smanjena na 15 godina.

Foto: Starsport

navijači Zvezde Meridianbet i dalje čuvaju uspomenu na "Jagodu"

To je bio razlog da se oglasi Crvena zvezda Meridianbet, koja je izdala saopštenje u kome želi da sačuva uspomenu na svog navijača koji je tragično izgubio život u Turskoj.

Saopštenje kluba s Malog Kalemegdana prenosimo u celosti:

- Danas u utorak, 21. novembra 2023. godine navršava se devet godina od tragične smrti navijača Crvene zvezde Meridianbet Marka Ivkovića “Jagode”. Tog 21.11.2014. godine Marko Ivković napadnut je sa grupom navijača crveno-belih u Istanbulu ispred dvorane “Abdi Ipekči” gde je krenuo da bodri svoju Crvenu zvezdu Meridianbet u utakmici Evrolige protiv Galatasaraja.

- Mučki napad zavšio se tragično a jedan od navijača tog turskog kluba naneo je nožem smrtonosne povrede Marku. Ubica je otkriven, njegovo ime se zna Kadri Aktaš, a zna se i da mu je 2022.godine smanjena kazna sa 25 na 15 godina zatvora sramnim obrazloženjem… u moru pitanja, ostaje i danas ono glavno – zašto je to uradio? Na neka možda nikada nećemo dobiti odgovor, ali je na KK Crvena zvezda Meridianbet da i na ovaj način čuva sećanje na Marka Ivkovića - stoji u saopštenju srpskog šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Preterano

21.11.2023 23:23

VAS BIZARNI MARKETING