JOKIĆ I DALJE ČEKA RIVALA: Boston krenuo po NAJVEĆE ČUDO u istoriji NBA lige! (VIDEO)

Autor:

Sport

26.05.2023

07:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seltiksi se ne daju i pobedom u petom meču protiv Majami Hita smanjili su na 3:2 u seriji.

JOKIĆ I DALJE ČEKA RIVALA: Boston krenuo po NAJVEĆE ČUDO u istoriji NBA lige! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Džejson Tejtum protiv Majamija

Košarkaši Denver Nagetsa i Nikola Jokić i dalje čekaju rivala u velikom finalu NBA lige.

Delovalo je da će Majami brzo rešiti seriju protiv Bostona u svoju korist posle početnik 3:0, ali Seltiksi su pokazali da su šampionski tim i da se ne predaju tako lako, te su nakon trijumfa u četvrtom meču, slavili i u petom susretu, ovog puta rezultatom 110:97 i na taj način smanjili na 3:2.

Krenuli su košarkaši Bostona po čudo kakvo NBA liga ne pamti i od samog starta pete utakmice pokazali su da će se oni jedini pitati za rezultat. Majami se držao tek u uvodnoj fazi, a onda su Seltiksi sa 6:5 došli na 20:5 i tu prednost nisu gubili tokom čitave utakmice.

U timu Bostona najbolji su bili Derik Vajt 24 poena, Markus Smart koji je postigao poen manje, te Džejson Tejtum i Džejlen Braun sa po 21 košem.

Sa druge strane Dankan Robinson postigao je 18 poena, Bem Adebajo ubacio je 16, Hejvord Hajsmit 15, a Džimi Batler 14. Nikola Jović takođe je bio na terenu i za nešto više od tri minuta uputio je jedan šut za tri poena i - promašio.

Sada Seltiksi traže još jedan brejk u Majamiju (nedelja, 2.30), a ako uspeju da ga naprave majstorica će se odigrati 30. maja u Bostonu.

Podsetimo, Denver će u velikom finalu imati prednost domaćeg terena ukoliko mu rival bude Majami. U suprotnom, Jokićev tim nema prednost u odnosu na Boston, jer su Seltiksi imali bolji učinak u ligaškom delu šampionata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading