PARTIZAN GAZIO KO GOD JE STIGAO: Ove rane iz ere Vazure i Vučele teško će zarasti

Autor:

Sport

21.10.2024

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle njih je ostao potop.

PARTIZAN GAZIO KO GOD JE STIGAO: Ove rane iz ere Vazure i Vučele teško će zarasti

Foto: Starsport

Fudbalski klub Partizan dobiće danas novu upravu, a Milorad Vučelić i Miloš Vazura konačno će napustiti pozicije predsednika i generalnog direktora. Novo rukovodstvo prvo će činiti radna grupa koja će započeti dizanje kluba iz pepela. Na čelu tog tela biće Rasim Ljajić, a poznato je i da će se legende kluba, Predrag Mijatović i Ljubiša Tumbaković, pridružiti novoj vladajućoj garnituri.

Iza Vučelića i Vazure ostaju gorke uspomene u sećanjima svih grobara, a neke rane će teško zarasti. Tim nije konkurentan u Superligi i daleko je od Crvene zvezde, omladinska škola uveliko ne daje talente, navijači su okrenuli leđa timu, a stadion je u raspadnom stanju dok se dugovi izražavaju u desetinama miliona evra. I na sve to rezultata nema. Tačnije, za vreme njihove vladavine osvojena je samo titula 2017. i tri trofeja u Kupu Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Na crnim stranama istorije: Vazura i Vučelić

Ono što će se pamtiti su debakli i to uglavnom u Humskoj. Poslednji je Partizanu nanela Crvena zvezda koja je slavila u nedavnom večitom derbiju sa 4:0 u gostima Šerif Endiaje se poigravao i postigao het-trik, a u strelce se upisao i Silas. Partizanovi stranci nisu mogli da im pariraju, dok dece iz omladinske škole nema, a bila je nekada čuvena u svetu

Republika

Foto: Starsport

Het trikom osvojio Humsku: Šerif Endiaje

A, imali su crveno-beli daleko, daleko bolje igrače i timove od sadašnjeg. Već do odlaska na poluvreme Zvezda je vodila golovima Endijaea iz jedanaesterca i Silasa, a potom je Šerif postigao još dva pogotka, uspeo je da kompletira het-trik.

Partizan je ove godine napravio i svetski rekord jer je postao prvi klub koji je ispao iz kvalifikacija za sva tri UEFA klupska takmičenja Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija. Tu je posebno bio bolan debakl protiv Dinama iz Kijeva u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. U gostima je bilo 6:2 za ukraljinsku ekipu, a onda i 3:0 usred Humske. Što je jednako bolno kao gaženje od strane Nordsjelanda prošle sezone, najpre 5:0 u gostima, pa u Beogradu 1:0.

Republika

Foto: Starsport

Nordsjeland slavio ukupnim rezultatom 6:0

Šetnji kroz Humsku bilo je i na međunarodnoj sceni, ali i domaćoj. Tako su Partizan u njegovoj kući isprašili i Mladost GAT i TSC, a u oba navrata bilo je 0:4. Bolan je bio i poraz od Fejnorda sa 2:5, ali i Radničkog iz Sremske Mitrovice sa 2:1. Sve to na stranicama istorije za vreme Vazure i Vučelića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading