GOREO JE MOSTAR: Sukob zaraćenih navijačkih grupa eskalirao u ulični rat (VIDEO)

Autor:

Sport

20.10.2024

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija imala pune ruke posla jer su korišćene baklje i hladno oružje.

GOREO JE MOSTAR: Sukob zaraćenih navijačkih grupa eskalirao u ulični rat (VIDEO)

Foto: printskrin

U nedelju je došlo do nasilnog sukoba u Mostaru između "Crvene armije", navijača Veleža, i "Ultrasa", navijača Zrinjskog, što je rezultiralo brojnim povredama. Sukob je kulminirao na Španskom trgu, gde su se dve rivalne grupe sukobile u žestokoj borbi.

 

 


Tenizije između ove dve grupe navijača su eskalirale tokom meseci, inicijalno izazvane sporovima oko simbola navijača i teritorijalne dominacije. Situacija se intenzivirala ove večeri, a letele su baklje i korišćeno brojno hladno oružje, pa su organi reda imali pune ruke posla da umire nemire.

Prema izveštajima sa hooligans.cz, oko 200 ultrasa i 70 članova "Crvene armije" su bili uključeni u sukob. Brza intervencija policije uspela je da suzbije sukobe, ali tačan okidač za sukob ostaje nepoznat. Spekulacije okružuju potencijalnu povezanost sa ranijim incidentom tokom utakmice Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine između Fortune iz Mostara i HNK Kruševo.

 

 

 

 


Navodni napad na igrača iz mostarskog tima od strane navijača Fortune nakon njihove utakmice protiv HNK Kruševo, odigrane na stadionu Zrinjskog, smatra se mogućim okidačem za nasilni izliv besa. Ovi događaji su doveli do osvetničkog napada članova "Crvene Armije" na ultrase, stvarajući haotičnu scenu obeleženu korišćenjem različitog oružja, uključujući bejzbol palice i teleskopske štapove.

Sukob je rezultirao bacanjem projektila i baklji na navijače Zrinjskog, što je eskaliralo sukob u masovnu tuču. Upotreba sile i obim sukoba izazvali su zabrinutost u vezi sa bezbednošću fudbalskih događaja u Mostaru, što je navelo vlasti da preispitaju mere za sprečavanje budućih incidenata.

 

 



Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading