ŠOKANTNO! NASILJE NAVIJAČA SVE UČESTALIJE! Na ovoj utakmici su čak i gol razvalili! (FOTO)

Autor:

Sport

06.10.2024

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto da se slavlje završi na tribinama, domaći navijači su odlučili da pređu granicu pristojnosti.

ŠOKANTNO! NASILJE NAVIJAČA SVE UČESTALIJE! Na ovoj utakmici su čak i gol razvalili! (FOTO)

Foto: printscreen/instagram

Huliganizam, poznat po svojoj povezanosti sa evropskim i južnoameričkim fudbalom, često biva zanemaren u kontekstu američkog fudbala. Međutim, nedavni događaji na koledž takmičenju (NCAA) pružaju uvid u to da nasilje navijača nije strano ni ovom sportu.

U nedavnoj utakmici između Vanderbilt univerziteta i Univerziteta Alabame, Vanderbilt je slavio pobedu rezultatom 40:35. Međutim, umesto da se slavlje završi na tribinama, domaći navijači su odlučili da pređu granicu pristojnosti. Grupa navijača je upala na teren i počela da razvaljuje konstrukciju gola, a zatim su delove iste odneli na ulicu. Ovo nasilno ponašanje predstavlja retkost u Sjedinjenim Američkim Državama, gde se ovakve scene retko viđaju.

 

 


Ovakav incident baca svetlo na problem huliganizma u američkom fudbalu, podsećajući nas da nasilje navijača nije ograničeno samo na evropske stadione. Pitanje bezbednosti i regulisanja ponašanja navijača postaje sve aktuelnije, posebno u kontekstu univerzitetskog fudbala gde se očekuje da se sportsko nadmetanje odvija u fer i bezbednom okruženju.

 

 

Dok se u SAD-u razmišlja o problemu huliganizma, u Evropi se nastavlja fudbalska groznica. U španskoj La Ligi, od 16:15 sati igraju Alaves i Barselona, a u kladionici je kvota na pobedu gostiju visoka - 1.68. Barselona, kao jedan od najvećih fudbalskih klubova na svetu, privlači pažnju navijača i kladioničara širom sveta svojim izuzetnim igračkim sposobnostima i kontinuiranim uspesima.

Huliganizam može biti problem u svim sportovima, a ovakvi incidenti nas podsećaju da je važno raditi na očuvanju fer i sigurnog sportskog okruženja za sve učesnike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading