BIRMANČEVIĆ JE IGRAČ KAKAV JE FALIO SRBIJI: Izginućemo na terenu i protiv Španije

Autor:

Sport

12.10.2024

23:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Tihi heroj" dobrih mečeva u Ligi nacija

BIRMANČEVIĆ JE IGRAČ KAKAV JE FALIO SRBIJI: Izginućemo na terenu i protiv Španije

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije savladali su reprezentaciju Švajcarske u Leskovcu sa 2:0 u trećoj rundi Lige nacija.

Dugo se "kuvalo" na terenu, Srbija je prepustila posed gostima koji su imali inicijativu na terenu u prvih 25 minuta, ali nisu uspeli da stvore nijednu ozbiljniju priliku. Potom je Pavlović kao nekada Milutinac naterao saigrače da "opletu" i odjednom je naša reprezentacija izgledala nadmoćnije na terenu. Zahvaljujući njemu, Elvedi je postigao autogol, a onda je i Mitrović potpuno pocepao mrežu gostiju u drugom poluvremenu.

Heroj "iz senke", koji već mečevima unazad oduševljava celu naciju borbenošću na terenu, opet je bio Veljko Birmančević - igrač kakav je Srbiji godinama nedostajao.

Republika

Foto: Starsport

Slavlje "orlova" posle gola

- Odigrali smo odlično, kompaktno. Falila nam je malo završnica, eto sad je tu došao Mitar i pomogao nam je svojim golom. Luka ulazi u šanse, tu je, blizu... Ginuli smo na terenu i to je publika oseila, mislim da je ovo pravi recept kako treba igrati stalno, pogotovo kod kuće. Mislim da je publika oduševljena, kao i mi igrači. Ovo je velika pobeda za nas u Ligi nacija u najboljoj grupi i jedan primer kako treba u narednom periodu i kako igrati za Srbiju.

U utorak je utakmica protiv Španaca.

- Pre svega da se odmorimo ova dva dana, pa da pripremimo meč protiv Španije. Da izađemo ovako borbeno i pametno kao večeras. Da se borimo svi za jednog i da ginemo svi na terenu. Kada izađemo ovako kompaktno kao večeras ne može niko da nas pobedi - rekao je Birmančević za RTS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading