ŠMEKERSKI POTEZ ZENITA! Erakovićev dres na aukciji, pomoć ide narodu sa Kosova (FOTO)

Autor:

Sport

04.10.2024

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove boje imaju posebnu simboliku.

ŠMEKERSKI POTEZ ZENITA! Erakovićev dres na aukciji, pomoć ide narodu sa Kosova (FOTO)

Foto: Starsport

Na Dan sećanja na žrtve opsade Lenjingrada, 8. septembra, fudbaleri Zenita odigrali su prijateljsku utakmicu protiv Kairata. Za ovu specijalnu priliku napravljeni su dresovi u bojama lente koja simbolizuje uspomenu na blokadu Lenjingrada – zelena boja predstavlja život, dok maslinasta označava pobedu.

Poseban gest usledio je nakon utakmice, kada su fudbaleri Zenita poklonili potpisane dresove ruskim navijačima koji prikupljaju pomoć za Kursku oblast. Najvišu cenu dostigao je dres Anatolija Timoščuka, koji je prodat za 700.000 rubalja (oko 6.700 evra).

Foto: Fondacija Delije

Strahinja Eraković

Među dresovima na aukciji posebno se izdvojio dres srpskog fudbalera Strahinje Erakovića, koji su braća Rusi odabrali sa željom da sav prihod od njegove prodaje bude upućen kao pomoć srpskom narodu na Kosovu. Prihod će biti iskorišćen za završetak izgradnje kuće porodici Simijonović iz sela Manišince kod Novog Brda, za koju je potrebno još 5.020 evra.

Aukcija će biti održana na Instagram stranici fondacije Delije, putem komentara, do nedelje 6. oktobra u 22 časa. Početna cena za Erakovićev dres je 1.000 evra, a dres će osvojiti onaj ko ponudi najvišu sumu do isteka roka.

Strahinja Eraković nekadašnji igrač Crvene zvezde,a sada nastupa za Zenit, poznat je po svojoj borbenosti na terenu i velikom doprinosu timu, što je dodatno inspirisalo ruske navijače da njegov dres izdvoje za ovu humanitarnu akciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Milan R.

04.10.2024 23:17

Odlicna inicijativa, nadam se da ce se prodati dres!