SUDIJA JOVANOVIĆ POMILOVAN: Predvodi najbolje srpske arbitre, a nedavno nije mogao da potrči

Autor:

Sport

02.10.2024

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očigledno su problemi sa UEFA premošćeni a on se preko noći vratio u formu.

SUDIJA JOVANOVIĆ POMILOVAN: Predvodi najbolje srpske arbitre, a nedavno nije mogao da potrči

Foto: Starsport

Srđan Jovanović

Fudbalski savez Srbije dostavio je UEFA predlog liste međunarodnih sudija za narednu godinu, a među izabranima se našlo šest domaćih arbitara koji će nositi srpsku sudijsku zastavu na evropskoj sceni. U pitanju su sve najbolji srpski arbitri, a veliko iznenađenje je ime našeg najboljeg sudije Srđana Jovanovića. Iznenađenje jer je on pred start nove sezone pao je na UEFA testu!

Naime, Jovanović nedavno nije prošao fizičke testove koje je sprovela UEFA. U pitanju su analize i provere u UEFA kako bi se utvrdilo znanje i sposobnost sudija za licenciranje i nastavak arbitražnog rada, a jedan od najboljih srpskih sudija nije u najboljoj formi.

Pored Jovanovića, koji se i dalje nalazi u elitnoj grupi, tu su i Nenad Minaković, Miloš Milanović, Novak Simović, Danilo Nikolić i Pavle Ilić. Veliki uspeh ostvario je Minaković, koji je skočio u prvu grupu sudija.

Republika

Foto: Starsport

I dalje u eliti: Novak Simović

Kada je reč o pomoćnim sudijama, došlo je do nekoliko promena. Nakon godine pauze, na listu se vraća Svetozar Živin, dok su nova lica Marko Đuričić iz Kragujevca i Boško Božović iz Pirota. S druge strane, izbrisani su Slobodan Pavlović iz Užica i Bojan Banović iz Beograda. Preostali UEFA pomoćnici za 2025. godinu su Uroš Stojković, Milan Mihajlović, Nikola Đorović, Milan Šutulović, Miloš Simović, Milan Pašajlić i Nikola Borović.

Što se tiče VAR sudija, među izabranima su Milan Stefanović, Pavle Tomić, Jelena Cvetković, Lazar Lukić, Momčilo Marković i Aleksandar Živković, koji će pratiti mečeve uz pomoć savremene tehnologije i donositi ključne odluke sa video pregledom.

Republika

Foto: Facebook.com/Fudbalske Sudije Leskovac

Jelena Cvetković

Podsetimo, Jovanović se tokom prošle sezone nekoliko puta našao na udaru javnosti zbog pojedinih odluka na mečevima Superlige, izostavljen je i sa spiska sudija koji su delili pravdu na Evropskom prvenstvu, pa je sada pod upitnikom nastavak njegove karijere, tačnije da li će suditi evropske mečeve ove sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading