ODSVIRAĆE KRAJ I OKAČITI KOPAČKE O KLIN: Igrao u čuvenom Barsinom tandemu, a sada mu je ostala još samo jedna utakmica

Autor:

Sport

03.09.2024

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo je takvih igrača bilo u istoriji fudbala.

ODSVIRAĆE KRAJ I OKAČITI KOPAČKE O KLIN: Igrao u čuvenom Barsinom tandemu, a sada mu je ostala još samo jedna utakmica

Foto: Tanjug/AP

Luis Suarez, jedan od najpoznatijih fudbalera Urugvaja, najavio je svoje povlačenje iz reprezentacije nakon poslednje utakmice protiv Paragvaja. Suarez će odigrati svoju poslednju utakmicu za nacionalni tim u okviru kvalifikacija za Mundijal. Emotivni Suarez je na konferenciji za medije istakao da će mu to biti oproštaj od najdražeg dresa i da je ponosan na svoje dostignuće od 69 golova na 142 utakmice.

Luis Suarez, koji će za četiri meseca napuniti 38 godina, ostavio je dubok trag u svetu fudbala. Poznat po svojoj izuzetnoj golgeterskoj sposobnosti, Suarez je tokom karijere igrao za brojne klubove, a trenutno nosi dres Inter Majamija. Iako će se povući iz reprezentacije, Suarez još uvek ima ugovor sa Inter Majamijem do kraja godine. Ono po čemu će ostati upamćen su i skandali kada je ujedao svoje rivale, a najpoznatiji su naš Branislav Ivanović i Italijan Đorđo Kjelini.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Voli da grize: Luis Suarez

Suarez je na konferenciji za medije pokazao svoju emotivnu stranu, zaplakavši dok je govorio o odluci da se povuče iz nacionalnog tima. Njegove reči "Završavam reprezentativnu karijeru, naredna utakmica će biti moja poslednja za selekciju moje zemlje""dirnule su mnoge ljubitelje fudbala širom sveta.


Sa 69 golova, Suarez je postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije Urugvaja na 142 utakmice, čime je zauzeo drugo mesto po broju odigranih utakmica. Njegovo prisustvo na terenu uvek je bilo nešto što je davalo dodatnu snagu urugvajskom timu, a njegov doprinos fudbalu ostaće upamćen i cenjen širom sveta.

Iako se oprašta od reprezentacije, Suarez će i dalje nastaviti svoju karijeru u klubu. Sa ugovorom koji ističe na kraju godine, ostaje da vidimo gde će nastaviti svoje fudbalsko putovanje. Navijači širom sveta sigurno će pratiti njegove sledeće korake i uživati u još nekim magičnim trenucima koje nam ovaj fudbalski virtuoz može pružiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading