UHAPŠENO 12 HULIGANA ZBOG INCIDENTA NA STADIONU: Policija nije imala milosti zbog SKANDALOZNOG ponašanja

Autor:

Sport

02.09.2024

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan potez bio uvod u opšti nered.

UHAPŠENO 12 HULIGANA ZBOG INCIDENTA NA STADIONU: Policija nije imala milosti zbog SKANDALOZNOG ponašanja

Foto: Tanjug

Policija u Izraelu uhapsila je 12 navijača zbog njihovog nedoličnog ponašanja na fudbalksoj utakmici u izraelskoj Premijer ligi. Navijači tima Bnei Sakhnin, koji tradicionalno podržavaju izraelski Arapi, okrenuli su leđa izraelskoj himni pre početka utakmice.

Besni navijači ekipe Hapoel Ber Ševa reagovali su upadanjem na teren kako bi se sukobili sa Sakhnin navijačima, čak koristeći duge palice kako bi ih napali. Snimci pokazuju kako se tuča odvijala uz upotrebu oružja tokom nasilnih sukoba. Stotine ljudi su potrčale na teren kako bi se uključile u ružne scene, a snimci sa tribina zabeležili su ceo incident.

 

 

Svi uhapšeni nerednici su bili navijači Hapoel Ber Ševa, dok su igrači i sudije potražili sklonište van terena. Nakon nereda, utakmica je trebalo da se nastavi, ali igrači Bnei Sakhnina odbili su da se vrate na teren.

- Spremni smo da snosimo posledice zbog nepojavljivanja na utakmici - saopštio je zvanični klub, navodeći da se ekipa nije osećala sigurno.

Sat vremena nakon predloženog novog vremena početka, liga je saopštila da se utakmica neće održati.

- Nakon što su navijači Hapoel Ber Ševe upali na teren, a igrači Bnei Sakhnina otišli u svlačionice. Komandant policije na stadionu obavestio je igrače Sakhnina da ne postoje prepreke za održavanje utakmice, i policija je bila raspoređena kako bi osigurala pravilan tok igre. Međutim, neki igrači Sakhnina odbili su da se vrate na teren. Utakmica se danas neće održati, a pitanje će biti prosleđeno disciplinskom odboru radi rešavanja. Večeras, tokom intoniranja nacionalne himne, pre početka fudbalske utakmice između Hapoel Ber-Ševe i Bnei Sakhnina, desetine navijača oba tima upali su na teren i započeli nasilnu tuču. Policijske snage prisutne na stadionu brzo su reagovale, uspostavile red i uhapsile 12 navijača oba tima. Nakon incidenta, igrači Bnei Sakhnina su odbili da nastave utakmicu, a sudija je odlučio da je otkaže - stoji u saopštenju izraelske Premijer lige.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Naseli na provokaciju: Navijači Ber Ševe

Ovi nasilni događaji odvijaju se u kontekstu dugotrajnog sukoba između Izraela i Palestine. Trenutno se smatra da je broj žrtava u Gazi premašio 40.780 muškaraca, žena i dece. Trenutne vojne akcije Izraela usledile su nakon napada koje je Hamas 7. oktobra izveo na južni Izrael i pri tom ubio 1.200 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO
 

Komentari (0)

Loading