LEGENDA LIVERPULA ISPISALA ISTORIJU PREMIJER LIGE! Ali, u dresu DRUGOG kluba!

Autor:

Sport

17.08.2024

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan podatak lansirao ga među "besmrtnike".

LEGENDA LIVERPULA ISPISALA ISTORIJU PREMIJER LIGE! Ali, u dresu DRUGOG kluba!

Foto: www.profimedia.rs

Engleski fudbaler Džejms Milner je ušao u istoriju Premijer lige, pojavljivanjem na današnjoj utakmici između Brajtona i Evertona u prvom kolu najjačeg takmičenja na svetu.

Duel "galebova" i "karamela", u kojem je nekadašnji reprezentativac Gordog Albiona bio akter, predstavlja njegovu 23. sezonu u Premijer ligi, dostignuće koje nijedan drugi igrač nije uspeo da ostvari.

Njegov trener, 31-godišnji Nemac Fabijan Hurceler, koji ga je izabrao za današnji tim, imao je samo devet godina kada je Milner debitovao na premijerligaškim terenima 2002. godine, igrajući za Lids junajted.

Foto: www.profimedia.rs

Džejms Milner je počeo 23. sezonu u Premijer ligi

Od tada, Milner je imao izuzetno putovanje, nastupajući za mnoštvo klubova uključujući Njukasl, Svindon, Aston Vilu, Mančester siti i Liverpul, u kojem je izrastao u klupsku legendu.

Posebno je dostigao vrhunac karijere sa "redsima", osvojivši UEFA Ligu šampiona i podigavši trofej Premijer lige tri puta – dva puta u dresu tima koji vodi Pep Gvardiola i jednom sa klubom sa Enfilda.

Sakupivši ukupno 634 nastupa u Premijer ligi, Milner je pokazao svoju višestrukost, jer je imao višestruku namenu u ekipi, od bekovskih, krilnih, pa do veznog reda u kojem je igrao na svim pozicijama, postigavši 55 golova i pružajući 87 asistencija. Trenutno je u Brajtonu prekomandovan na zadnjeg veznog. Biće upisano da je s dosta uspeha prethodnih godina nastupao i za nacionalni tim Engleske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading