"VERNOST PREMA KLUBU SE NE MENJA": Subota na Marakani - dobar fudbal i Zvezdina deca! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.07.2024

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novo prvenstveno iskušenje je pred šampionom.

"VERNOST PREMA KLUBU SE NE MENJA": Subota na Marakani - dobar fudbal i Zvezdina deca! (VIDEO)

Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda u novu sezonu ulazi sa rekordnim brojem igrača poniklih u Omladinskoj školi - čak 16, od ukupno 33. U vikendu za nama, na otvaranju sezone sedmostruki uzastopni šampionje slavio rezultatom 4:0 nad ekipom ubskog Jedinstva, istovremeni je  i demonstriran odličan fudbal, a novu priliku za još jednu sjajnu sportsku prirednu navijači će imati u subotu 27. jula sa početkom od 20 časova.

Dijapazon Zvezdine dece prostire se od generacije `93 do generacije `07. Interesantno, generaciju `93 je u Zvezdinoj Omladinskoj školi predvodio upravo Vladan Milojević, a momci koji su i dan danas prvotimci Crvene zvezde su Uroš Spajić i Srđan Mijailović. Obojici je ovo drugi mandat u voljenom klubu, a sa manje od 18 godina su debitovali među seniorima, kod Aleksandra Kristića, odnosno Roberta Prosinečkog. Najmlađi među prvotimcima danas su Veljko Milosavljević, Adem Avdić i Andrija Maksimović, dečaci koje je veći deo stasavanja u akademiji predvodio Milorad Vilotić da bi potom "izbrusili" hronološki Slađan Nikolić, Nenad Milijaš i Marko Neđić. Avdićev debi se još uvek čeka, i verujemo da će se desiti već ove sezone kada se talentovani bek oporavi od povrede u potpunosti.

Na premijeri publika je već imala priliku da vidi - Stojića, Ilića, Mimovića i Šljivića. U subotu od 20 časova, verujemo da će taj broj da se poveća, pogotovo kad se uzme u obzir koliko su važni za tim reprezentativci Srbije - Spajić i Mijailović, te da su recimo Knežević i Leković imali veliku minutažu na prirpemama, a defanzivac čak i pogodio protiv Zenita.

 

 

U sve to ćete moći da se uverite na Marakani od 20 časova, a sudeći po statistici sa utakmice protiv Jedinstva, sve zvezdaše očekuje dobar fudbal. Zvezda je slavila sa 4:0, uputila ukupno 25 udaraca, stvorila pet velikih prilika, uz 493 tačna dodavanja. Čvrsta odbrana je pokazala to da ka golu Ilića nije bio upućen nijedan udarac, epitet igrača utakmice pripao je Endiajeu, a Duarte je ušao u istoriju kao najmađi strelac debitant.

Veče za pamćenje pred više od 12 hiljada zvezdaša, a sigurno će tako biti i protiv Mladosti u subotu od 20 časova kada će biti još više publike

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading