KONAČNO: UEFA je izrekla kaznu - ubuduće se neće tolerisati skandalozni ispadi albanskih navijača!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.07.2024

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravda je spora, ali dostižna.

KONAČNO: UEFA je izrekla kaznu - ubuduće se neće tolerisati skandalozni ispadi albanskih navijača!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Egnati suočio se sa kaznom nakon skandaloznog skandiranja njihovih navijača tokom utakmice prvog kola kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona.

Naime, navijači su sa tribina u više navrata skandirali "Ubij Srbina", izazivajući oštru reakciju UEFA organizacije koja je odmah donela odluku o kazni. Egnati će biti primoran da plati 10.000 evra, a narednu utakmicu u evropskim takmičenjima na domaćem terenu igraće pred praznim tribinama.

Hitna reakcija UEFA jasam je signal da se slično ponašanje neće tolerisati u budućnosti i da će biti ozbiljnih posledica za klubove čiji navijači iskažu rasističko, ili uvredljivo ponašanje.

 

 

Deo kazne koji se odnosi na publiku je uslovnog karaktera, što znači da neće biti sproveden ukoliko albanski navijači ne ponove istu stvar. Ovo postavlja dodatni pritisak na navijače da se suzdrže od neprikladnog ponašanja tokom utakmica i upozorava ih na ozbiljne posledice ukoliko prekrše pravila.

Da podsetimo, fudbaleri Borca iz Banjaluke su nakon ovih uvredljivih povika privremeno napustili teren, ali su se posle nekoliko minuta vratili i utakmica je nastavljena. Ova reakcija fudbalera jasno pokazuje da takvo ponašanje nije prihvatljivo i da su igrači odlučni da se suprotstave rasističkim ili uvredljivim ispadima.

Banjalučki Borac je u dvomeču sa albanskim klubom bio uspešniji, a u nardnoj kvalifikacionoj rundi UEFA Lige šampiona očekuje ih duel sa solunskim PAOK-om.

Ovaj skandal na stadionu Egnatija jasno pokazuje da je borba protiv rasizma i uvredljivog ponašanja u fudbalu i dalje aktuelna tema kojoj je potrebno posvetiti pažnju i rešavanje kako bi fudbalske utakmice ostale sportski i fer nadmetanje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading