PROBLEMI ZA ŠPANCE: Šampion Evrope oslabljen dolazi na megdan Srbiji!

Autor:

Sport

19.07.2024

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španija bez jednog od glavnih šrafova ekipe.

PROBLEMI ZA ŠPANCE: Šampion Evrope oslabljen dolazi na megdan Srbiji!

Foto: Profimedia

Španska reprezentacija će se suočiti sa izazovom na početku narednog izdanja Lige nacija, jer je njihov šampion Unaj Simon van stroja. Naime, Simon je podvrgnut operaciji ligamenta desnog zgloba i očekuje se da će odsustvovati između tri i četiri meseca. To znači da neće biti u mogućnosti da brani gol protiv Srbije u Beogradu 5. septembra.

Foto: Profimedia

Unai Simon

Iako je Simon van tima, španski trener Luis de la Fuente ima na raspolaganju Davida Raju iz Arsenala i Aleksa Remira iz Sosijedada kao rezervne opcije za poziciju golmana. Očekuje se da će jedan od njih biti postavljen kao poslednja linija odbrane protiv Srbije.

Prognoze za Simona ukazuju na rehabilitacioni period od četiri do pet meseci, što bi značilo da bi propustio značajan deo klupske sezone. Postoji čak i scenarijo koji podrazumeva da bi propustio kompletnu grupnu fazu drugog po vrednosti UEFA takmičenja i svih šest mečeva u Ligi nacija.

Ovakav scenario predstavlja problem i za Ernesta Valverdea, menadžera Atletik Bilbaa, koji je planirao da Julijen Aagiresabal bude prirodna zamena za Simona. Međutim, Aagiresabal je takođe povređen i neće biti u mogućnosti da pomogne ekipi na početku sezone. Izgleda da će Valverde morati da se osloni na Aleksa Padilju, 20-godišnjeg Meksikanca koji još nije debitovao za prvi tim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading