PIKSI, UGLEDAJ SE MALO NA KOLEGE: DVOJICA trenera iz grupe Srbije sa EVRO dala OSTAVKU posle VEĆEG uspeha, a Stojković NI NE POMIŠLJA

Autor:

Sport

19.07.2024

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danac prizna da je reprezentaciji potrebna nova energija, a Piksi da smo sabili Engleze u svojih 16

PIKSI, UGLEDAJ SE MALO NA KOLEGE: DVOJICA trenera iz grupe Srbije sa EVRO dala OSTAVKU posle VEĆEG uspeha, a Stojković NI NE POMIŠLJA

Foto: Profimedia

Evropsko prvenstvo je završeno pre pet dana, nagrade i pohvale primaju oni koji su ih zaslužili, a kritike i dalje idu na račun reprezentacija koje su podbacile, među kojima je i Srbija.

"Orlovi" su se već pre 20 dana vratili iz Nemačke i od tada, pa sve do sada traje bura oko selektora Stojkovića i igrača. Cela nacija je bila ubeđena da će Piksi podneti ostavku posle neuspeha, međutim, on se "prikrio" dok je najgore prošlo, sačekao, podneo izveštaj i pokazao da nema nameru da siđe s pozicije selektora. Rasplet je očigledno čekao i Dušan Tadić koji je objavio da se povlači iz nacionalnog tima, a čeka se i odluka pojedinih reprezentativaca za koje su takođe postojale informacije da su protiv Stojkovića.

I dok kod nas samo navijači misle da treba promena u reprezentaciji Srbije, rivali "orlova" iz grupe na EVRO pristupili su promenama nakon što su svi prošli grupu i ostavili nas na poslednjoj poziciji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Geret Sautgejt

Geret Sautgejt se nakon osam godina na čelu Engleske povukao, a s obzirom na to koliko je kritika trpeo, bilo je i za očekivati. Ipak, činjenica je da je čovek svoju selekciju doveo i na ovom prvenstvu do finala, a osim toga je isto uradio na EVRO i 2021, te osvojio četvrto mesto na Mundijalu u Rusiji 2018. Opet, čovek je priznao da je vreme za promene, baš kao što je to uradio sada i selektor Danske.

Kasper Hjulmand je takođe podneo ostavku i istakao potrebu za novom energijom u reprezentaciji, naglašavajući da je vreme za dolazak novog selektora.

Hjulmand je bio na čelu danske reprezentacije tokom tri velika takmičenja. Danska je pod njegovim vođstvom prošla grupu na dva od tri prvenstva i bila prva u grupama kvalifikacija dva puta. Najznačajniji uspeh ostvaren pod Hjulmandovim vođstvom jeste plasman reprezentacije u polufinale Evropskog prvenstva 2021. godine. Međutim, nakon neuspeha u Kataru gde reprezentacija nije prošla grupnu fazu, kao i neubedljivih partija na nedavno završenom EVRO, Hjulmand je doneo odluku o povlačenju sa pozicije selektora.

Kada njih dvojica posle ovakvih "neuspeha" podnose ostavku, šta bi naš Dragan Stojković trebalo da uradi? Pa, logično, da ostane selektor jer je sabio Engleze i Slovence u svojih 16 i jer se nismo obrukali i primili pet komada od svakog...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading