PARTIZAN NA NIKAD ČUDNIJI NAČIN OTVARA SEZONU! GROBARE RADUJE JEDNA STVAR: KAKAV rezultat treba crno-belima da bi KONAČNO vratili titulu?

Autor:

Sport

19.07.2024

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mogu li konačno da prekinu crni niz?

PARTIZAN NA NIKAD ČUDNIJI NAČIN OTVARA SEZONU! GROBARE RADUJE JEDNA STVAR: KAKAV rezultat treba crno-belima da bi KONAČNO vratili titulu?

Foto: Starsport

Nakon punih 55 dana konačno će se ponovo "zakotrljati bubamara" na srpskim fudbalskim terenima, a 16 najboljih klubova kreće u borbu za vrh trona. Ipak, teško je u ovom trenutku pomisliti da osim aktuelnog sedmostrukog uzastopnog šampiona Crvene zvezde, kao i večitog rivala Partizana, bilo ko drugi može da se umeša u borbu za pehar.

Prvi meč u novoj 2024/25 sezoni igraju kragujevački Radnički 1923 i Železničar iz Pančeva od 19 časova, dok dva sata kasnije Partizan na gostovanju u Humskoj kreće u "(ne)moguću" misiju protiv Napretka.

Već sedam godina grobari čekaju da se u njihove vitrine vrati pehar nacionalnog šampiona. Poslednji put osvojili su ga posle čuvenog kiksa Zvezde na krovu, ali koliko god su tada imali sreće, od tada više nemaju. Ipak, može da ih raduje jedna stvar, a to je da su bili ubedljivo najbliži tituli kada je na klupi sedeo Aleksandar Stanojević u sezoni 2021/22, a sa istim trenerom danas kreću u novu avanturu. 

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Aleksandar Stanojević

Sa Stanojem su tu sezonu otvorili na ubedljiv način - pobedom nad Proleterom od 4:0, ali im ni to nije bilo dovoljno da izdrže do kraja sezone i osvoje ligu. Ono što je interesantno jeste da su poslednji put kada su bili šampioni države, 2016/17, crno-beli remizirali na otvaranju sa Bačkom u gostima bez pogodaka. Od tada, od sedam početaka pet je prošlo uspešno, jednom su igrali nerešeno i još toliko puta izgubili. Međutim, ovog puta sezona kreće na nikad čudniji način pošto Partizan igra gostujući meč u Humskoj, a razlog tome je što se stadion Napretka renovira, pa je dogovor da se utakmica odigra na JNA.

Probali su crno-beli i da dobijaju i da gube na otvaranju, ali nijednom nisu dolazili do trofeja. Stoga, računica je jasna - remi bez golova danas za povratak titule u Humsku.

Prve utakmice Partizana po sezonama:

23/24 - TSC - Partizan 3:3

22/23 - Javor - Partizan 0:4

21/22 - Proleter - Partizan 0:4

20/21 - Napredak - Partizan 1:3

19/20 - Inđija - Partizan 0:1

18/19 - Radnik: Partizan 1:0

17/18 - Partizan - Mačva 6:1

16/17 - Bačka - Partizan 0:0

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading