OTVORIO DUŠU POSLE ODLASKA IZ ZVEZDE! Morao sam to da OSETIM, da VIDIM svojim očima!

Autor:

Sport

17.07.2024

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši fudbaler sakrio detalje ugovora.

OTVORIO DUŠU POSLE ODLASKA IZ ZVEZDE! Morao sam to da OSETIM, da VIDIM svojim očima!

Foto: Starsport

Bivši napadač Crvene zvezde Žan Filip Kraso prešao je ovog leta u redove Pariza, a njegov odlazak iz crveno-belog dresa ostavio je utisak da nije pokazao sve svoje kvalitete tokom boravka na Marakani.

Ipak, reprezentativac Obale Slonovače otkriva da nije napravio korak unazad povratkom u drugu ligu Francuske, već da vidi ovaj transfer kao novi izazov. 

- Ne smatram da sam napravio korak unazad povratkom u drugu ligu Francuske. Naprotiv, ambijent koji poznajem sigurno će mi pomoći da ponovo osetim zadovoljstvo igranja. Želeo sam da ponovo postanem važan za svoj tim - počeo je Kraso.

Republika

Foto: Starsport

Žan Filip-Kraso

Nije mu se svidela ideja da u redovima srpskog šampiona bude "džoker" s klupe.

- Dao sam prioritet ulozi. Ne može u fudbalu da se predvide stvari, ali potpuno je drugačije doći u klub kao starter i braniti svoje mesto. Mnogo je to lakše nego stići kao alternativa i boriti se. Ovde sam dobio garancije da ću igrati, što ne bi bio slučaj u Ligi 1. Da sam hteo da budem zamena ostao bih u Crvenoj zvezdi.

Nije hteo da priča o ugovoru u novoj sredini:

- Ne želim da ulazim u detalje. Dao sam prednost sreći dok igram fudbal. Brzo sam se dogovorio sa Parizom. Između klubova je to trajalo nešto duže.

Omirisao je i "barut" Lige šampiona sa crveno-belima.

- Tri godine pre toga bio sam u trećoj ligi. Oni su došli kod mene i zamolili me da igram u klubu iz Lige šampiona. To je san svakog fudbalera. Na kraju sam igrao protiv Mančester Sitija. Morao sam to da osetim, da vidim svojim očima. Upisao sam asistenciju protiv Jang Bojsa. Bilo je to moje prvo iskustvo u inostranstvu. Nema potrebe da žalim.

Foto: FK Crvena zvezda/Facebook

 

Nije tajna da se nije slagao sa bivšim trenerom Barakom Baharom, čak je išao kod Izraelca na razgovor...

- U oktobru sam bio prvi strelac tima. Postigao sam sedam golova, imao tri asistencije. Kada je trener počeo da me stavlja na klupu, verovao sam da želi da me odmori za Ligu šampiona. Međutim, i tamo me je stavljao na klupu. Otišao sam kod njega da konstruktivno pričamo. Pitao sam ga šta treba da popravim, šta su mi nedostaci. Pričao mi je o odbrani. I to u periodu kada sam postizao golove. Nisam ga razumeo. Na kraju je ta rasprava samo pogoršala stvari.

Ni dolaskom Vladana Milojevića nije uspeo da se nametne.

- Došao je novi trener, radili su po novom sistemu, dok sam ja bio na turniru. Kada sam se vratio, bilo mi je još teže da se ustalim u tim. Morao sam da to da prihvatim - istakao je Kraso.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading