PIKSI OSTAJE SELEKTOR? Čeka se da se smire stasti, a ovo više odgovara FSS

Autor:

Sport

03.07.2024

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zasijaće sunce nakon velike oluje.

PIKSI OSTAJE SELEKTOR? Čeka se da se smire stasti, a ovo više odgovara FSS

Foto: ST/Dragan Kadić

Superćelijske oluje koje su zahvatile nebo iznad Srbije, a takođe i fudbalere naše zemlje na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj, izazvale su talas kritika usmerenih ka selektoru Draganu Stojkoviću. Kako se čini, ova oluja nije donela samo nevreme nad terenom, već i uznemirenost i nezadovoljstvo među navijačima i javnošću.

Prvo je bujica kritika potekla ka selektoru Draganu Stojkoviću, čiji je ugovor nedavno produžen do 2026. godine. Javnost traži samo jedno: ostavku selektora. Kako stvari trenutno stoje, Stojković je mnogo bliže ostanku na klupi Srbije nego ostavci ili otkazu. Postavlja se pitanje da li je vreme da se selektor povuče ili da se čeka otkaz od strane onih koji su sa njim potpisali produžetak saradnje.

Ugovor sa Stojkovićem nosi i finansijske implikacije, budući da se spominje obeštećenje od čitavog milion evra. Takođe, navodi se da je Stojkovićeva plata bila jedna od najvećih u FSS, što izaziva dodatne kontroverze u vezi sa njegovim ostankom na mestu selektora.

Dodatni problem oko eventualnog otkaza Stojkoviću ili njegove ostavke je nedostatak zainteresovanih kandidata za mesto selektora reprezentacije Srbije. Priče o dovođenju stranog selektora zvuče bombastično, ali se postavlja pitanje efikasnosti takvog poteza, imajući u vidu prethodne neuspehe sa stranim trenerima.

Naredni izazovi za reprezentaciju uključuju mečeve u Ligi nacija protiv jakih protivnika poput Španije, Danske i Švajcarske. Sa aktuelnom situacijom oko selektora, postavlja se pitanje kako će reprezentacija Srbije izaći na kraj sa ovim izazovima.

U danima koji su pred nama, videćemo da li je Stojković bivši selektor, a ukoliko do toga dođe, biće neophodno hitno pronaći adekvatnu zamenu. Sa očekivanim pritiskom i izazovima koji slede, važno je da FSS donese odluku koja će obezbediti stabilnost i napredak reprezentacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading