ENGLEZI DRHTE ZBOG IZBORA UEFA: BELINGEM JE ZBOG TOG SUDIJE VEĆ PLAĆAO KAZNU, NAMEŠTAO JE MEČEVE! Smišljaju izgovore unapred

Autor:

Sport

08.07.2024

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika bura se digla oko arbitra koji će deliti pravdu prekosutra

ENGLEZI DRHTE ZBOG IZBORA UEFA: BELINGEM JE ZBOG TOG SUDIJE VEĆ PLAĆAO KAZNU, NAMEŠTAO JE MEČEVE! Smišljaju izgovore unapred

Foto: Profimedia

Sutra se, posle dva dana pauze, vraćamo fudbalu u Nemačkoj, tačnije u Minhenu, gde će se za finale Evropskog prvenstva boriti dve velesile Starog kontinenta - Španija i Francuska. Samo dan kasnije drugi polufinalni duel odigraće Engleska i Holandija, a ono što je privuklo pažnju javnosti pre početka mečeva jeste izuzetno interesantna odluka UEFA o odabiru arbitara za pomenute susrete. Naime, obojica glavnih sudija bila su hapšena.


Engleski navijači su uznemireni zbog izbora sudije Feliksa Cvajera za njihov polufinalni meč. Džud Belingem, heroj "Tri lava", je kažnjen zbog kritikovanja arbitra nakon što je njegov tadašnji tim Borusija Dortmund izgubio od Bajern Minhena sa 3-2 pre tri godine. Nemački sudija je bio suspendovan na šest meseci 2005. godine zbog primanja mita od drugog sudije, a sada će biti na čelu suđenja meča između Engleske i Holandije.

Belingem je tada, besan zbog penala koji nije sviran za njegov tim, dok je drugi dosuđen za Bajern, dao nepromišljenu izjavu zbog koje je morao da plati 34.000 funti. Kritikovao je izbor sudije koji je prethodno nameštao najveće utakmice u Nemačkoj.

Cvajer je 2005. godine bio umešan u skandal oko nameštanja utakmica čiji je glavni akter bio sudija Robert Hoizer i tom prilikom suspendovan je na šest meseci, pošto je dokazano da je prihvatio mito od 300 evra.
Ovaj incident dugo je držan u tajnosti, dok ga nisu otkrile novine "Di Cajt" koje su objavile tajne dosijee iz Fudbalskog saveza Nemačke. 

Englezi se već unapred pribojavaju kako će to da izgleda.

- Ovo nema logike. Kako može sudija koji se sukobio sa našim najboljim igračem zbog nameštanja utakmica da sudi protiv Holandije? Zašto mu je uopšte dozvoljeno da bude sudija? Kako može biti potpuno neutralan i šta uopšte Uefa pokušava postići? - pričaju navijači.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading