KRIMINALCI SUDE POLUFINALA EVRO: UEFA REŽIRA NOVI SKANDAL! Pravdu dele arbitri poznati po LEŽANJU U "ĆUZI", jedan je hapšen sa TIJANOM AJFON

Autor:

Sport

08.07.2024

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle onakve odluke o kažnjavanju Demirala i gledanja kroz prste Belingemu, šta očekivati...

KRIMINALCI SUDE POLUFINALA EVRO: UEFA REŽIRA NOVI SKANDAL! Pravdu dele arbitri poznati po LEŽANJU U "ĆUZI", jedan je hapšen sa TIJANOM AJFON

Foto: ST/Vladimir Lukić, Profimedia, Shutterstock

Sutra se, posle dva dana pauze, vraćamo fudbalu u Nemačkoj, tačnije u Minhenu, gde će se za finale Evropskog prvenstva boriti dve velesile Starog kontinenta - Španija i Francuska. Samo dan kasnije drugi polufinalni duel odigraće Engleska i Holandija, a ono što je privuklo pažnju javnosti pre početka mečeva jeste izuzetno zanimljiva odluka UEFA o odabiru arbitara za pomenute susrete. Naime, obojica glavnih sudija bila su hapšena!

Duel "crvene furije" i Dešanovog tima sudiće Slavko Vinčić iz Slovenije, dok će pravdu na meču Holanđana i "Gordog Albiona" deliti Feliks Cvajer iz Nemačke.

Vinčić je ovdašnjoj javnosti najpoznatiji po događajima van terena. On je 2020. godine hapšen zbog "druženja" sa srpskom starletom Tijanom Ajfon. Tačnije, sporna je bila vikendica u kojoj se Slovenac nalazio za vreme nedzovoljene proslave.

Arbitar se branio rečima kako je slučajno dospeo tamo i da je samo na poslovnom sastanku. Sudija je nakon informativnog razgovora pušten na slobodu, a srpska starleta je nakon priznanja osuđena na godinu dana zatvora zbog organizovanja prostitucije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Feliks Cvajer

Što se tiče arbitra koji će deliti pravdu Holandiji i Engleskoj, Cvajera, on je 2005. godine bio umešan u skandal oko nameštanja utakmica čiji je glavni akter bio sudija Robert Hoizer i tom prilikom suspendovan je na šest meseci, pošto je dokazano da je prihvatio mito od 300 evra.


Ovaj incident dugo je držan u tajnosti, dok ga nisu otkrile novine "Di Cajt" koje su objavile tajne dosijee iz Fudbalskog saveza Nemačke. Takođe je i Belingem koji će se naći na terenu ranije bio kažnjavan zbog izražavanja nezadovoljnosti njegovim suđenjem u "Der Klasikeru" dok je bio član Borusije.

Zaista interesantan odabir UEFA koja je već pod lupom javnosti zbog odluke da suspenduje Demirala, a progleda kroz prste Belingemu...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading