NEMANJA MATIĆ HTEO U ZVEZDU I TO BESPLATNO: Bivši reprezentativac otkrio kada se to desilo na šta je sve pristajao

Autor:

Sport

03.07.2024

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drago mi je da je Vlahović otišao u Juventus, ali bi mi bilo drago da je to uradio iz Partizana. Zašto je on manji klub od Fjorentine, prokomentarisao je Nemanja i crno-bele.

NEMANJA MATIĆ HTEO U ZVEZDU I TO BESPLATNO: Bivši reprezentativac otkrio kada se to desilo na šta je sve pristajao

Foto: Starsport, Wikimedia/Екатерина Лаут/GNU FDL/

Nemanja Matić ispisao je jedan deo istorije srpskog fudbala i to u dresu reprezentacije i stranih klubova. Igrao je iskusni vezista samo u mlađim kategorijama Partizana, a onda se preko Kolubare otisnuo u svet i stigao do fudbalera u kojeg se kune Žoze Murinjo i koji ga je rado trenirao u Čelsiju, Mančester junajtedu i Romi, a sada se dokazuje u poznim igračkim danima u Lionu.

Matić sada ima i drugu preokupaciju, da preko brata i u saradnji sa njim uzdiže Jedinstvo sa Uba. Taj tim stigao je do Superlige u kojoj će igrati na jesen. Ipak, u jednom trenutku je malo falilo da Nemanja zaigra za Crvenu zvezdu, ali se to ipak nije desilo. Sada je otkrio gde je zapelo.

- Dok sam bio dete moj san je bio da zaigram u Crvenoj zvezdi. Da me je u tom momentu neko pitao da li bi da igraš 10 godina besplatno za Zvezdu, ja bih pristao. Tako da to je bio prirodan put, da me istrpe i da potpišem profesionalni ugovor. Pa kasnije da iz Zvezde napravim transfer. Ne samo ja, nego i ostali igrači. Bilo bi mi drago da je Dušan Vlahović napravio taj veliki transfer u Juventus iz Partizana, a ne Fjorentine. Zašto je Fjorentina veći klub od Partizana? Igrači bi trebalo da stasaju kod nas, pa da onda prave velike tranfere. Imamo mnogo potencijala koji ne koristimo - rekao je Matić za Maxbetsport.

Osvrnuo se Nemanja i na saradnju sa Murinjom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Matići Murinjo iz vremena kada su bili u Čelsiju

- Nekako ja ne razmišljam da je to stvarno. Kad sam bio mlađi, pa sam ga gledao dok je on bio u Portu, pa Interu.. Bila je 2009. godine prijateljska utakmica između Čelsija i Intera i to su sam ga video prvi put. Posle toliko godina mi je nestvarno da smo sarađivali u tri kluba. Kada sam došao u Čelsi iz Benfike, mi se do tada nismo poznavali. Kada sam potpisao ugovor tada sam i prvi put seo da popričam sa njim. Od tog trenutka napravili smo dobar odnos na terenu i van njega. Nije to uvek bilo sjajno. Znali smo i da se posvađamo, bilo je tu svega. Posle kad se pogledamo u oči znali smo da je to iskren odnos. Zvao me je da dođem u Mančester junajted, zatim i u Romu. Čujemo se i dopisujemo i dan danas - dodao je iskusni vezista.

Sada, kada je Jedinstvo iz Uba u Superligi, Nemanja im želi sve najbolje. Otkrio je da je čak i Murino upoznat sa klubom iz mesta nadomak njegovog rodnog Vrela.

Republika

Foto: Republika

Igraće se Superliga: Stadion Jedinstva u Ubu

-  Video je da stalno nešto pratim na telefonu kada sam bio u Romi. Govorio je "Šta gledaš to?". Pričao sam mu o Jedinstvu, zna da smo ušli u Superligu i drago mu je. Jedinstvo je i ranije imalo lepu istoriju. Veliki igrači ponikli su odavde, ali i bez njih Ub je uvek imao fudbalsku kulturu. Bilo je tu i igrača koji nisu uspeli da dostignu vrhunski nivo, ali su bili prepoznatljivi po Srbiji. Ub je uvek voleo fudbal. Odlučio sam da preuzmem klub 2016. godine kada je Jedinstvo ispalo u četvrtu ligu. Znao sam da ima fudbalski potencijal, da fali samo malo varnice da to sve bukne. Mnogo mi je drago da smo došli do Superlige i to je dokaz da je sve moguće uz veliku ambiciju i posvećen rad. Okružio sam se dobrim ljudima koji isto imaju velike ambicije i koji su vredni. Mnogo je važno da se kaže da smo se mi bavili samo fudbalom i da nas je zanimao samo teren. Kada nije išlo dobro uvek smo se prvo bavili nama, pa ako vidimo da je do nas sve bilo kako treba, onda smo se bavili suđenjem. Ovo je danas rezultat svega toga. Ovaj rezultat nije došao preko noći - zaključio je Matić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading