ENGLESKA NAJSKUPLJA REPREZENTACIJA U NEMAČKOJ: Evo gde se nalazi Srbija!

Autor:

Sport

13.06.2024

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Orlovi'' ni u top 10.

ENGLESKA NAJSKUPLJA REPREZENTACIJA U NEMAČKOJ: Evo gde se nalazi Srbija!

Foto: www.profimedia.rs

Dok se bliži početak Evropskog prvenstva, fudbalski navijači širom sveta s nestrpljenjem očekuju da vide najbolje reprezentacije kako se bore za titulu. Uoči tog uzbuđenja, interesantno je pogledati koje su najskuplje reprezentacije koje će se takmičiti u Nemačkoj, a lista je sastavljena na osnovu tržišne vrednosti igrača.

Na vrhu liste nalazi se Engleska sa vrtoglavih 1,52 milijarde evra, što je ukupna tržišna vrednost igrača koji će predstavljati ovu reprezentaciju. Ova cifra nadmašuje težinu od milijarde evra koju imaju Francuzi (1,23) i Portugalci (1,05), koji zauzimaju drugo odnosno treće mesto.

Zanimljivo je primetiti da se Srbija nalazi na 13. poziciji na ovoj listi, sa ukupnom tržišnom vrednošću reprezentacije od 313 miliona evra. Ovo je gotovo pet puta manje u odnosu na Englesku, ali ipak postavlja Srbiju kao jednu od skupljih reprezentacija među svojim rivalsima u grupnoj fazi.

Domaćin Nemačka se nalazi na petom mestu sa 851 miliona evra, dok se iza nje nalaze Holandija, Italija, Belgija, Danska i Ukrajina. Hrvatska i Turska slede iza Srbije na ovoj listi, dok se Švajcarska, Austrija, Poljska, Škotska, Češka, Mađarska, Gruzija, Slovačka, Slovenija, Albanija i Rumunija nalaze na kraju liste, sa Rumunijom kao najjeftinijom reprezentacijom sa vrednošću od 92,13 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading