REPREZENTATIVAC ENGLESKE SE NE PLAŠI SRBIJE: Iskusni defanzivac olako shvata meč protiv ''orlova!''

Autor:

Sport

13.06.2024

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadamo se da će mu se ova samouverenost obiti o glavu.

REPREZENTATIVAC ENGLESKE SE NE PLAŠI SRBIJE: Iskusni defanzivac olako shvata meč protiv ''orlova!''

Foto: www.profimedia.rs

Nakon povratka iz karantina, Džon Stouns je već odradio nekoliko treninga, dok se Bukajo Saka oporavlja od povrede i postepeno se vraća u formu. Selektor Engleske, Geret Sautgejt, čini se da je već rešio većinu spornih pozicija u timu pred meč sa Srbijom na otvaranju Evropskog prvenstva. Jedina "glavobolja" koju ima odnosi se na izbor igrača za mesto u veznom redu pored Deklana Rajsa.

Tri opcije za tu poziciju su Kobi Maino, Trent Aleksander-Arnold i Konor Galager, koji je izrazio nadu da će dobiti priliku da zaigra u startnoj postavi.

- U Kataru nije bilo očekivano da igram, ali je sada drugačija situacija. Nadam se da ću moći više da pomognem na terenu - rekao je Glager, a potom se dotakao i Trenta:

- Pre svega, on je vrhunski igrač. Svako u timu ima svoje adute i način na koji može da unapredi i ojača tim. Uvek ću biti spreman da počnem, ali i da uđem sa klupe ukoliko je to potrebno - jasan je defanzivac Čelsija.

Naglasio je sjajnu atmosferu u reprezentaciji Engleske, ističući da su igrači skromni, druželjubivi i spremni da se bore zajedno i da su spremni da se bore i trijumfuju protiv Srbije.

- Veoma je važno da na dobar način otvorimo takmičenje. U fudbalu na turniru je značajno da uradite prvu stvar što bolje možete – pravi pas, pobedu u prvom meču, prvi udarac glavom, drugu loptu – samo da tim stekne samopouzdanje, a pobeda u utakmici sa Srbijom bi bila posebno bitna iz tog ugla. Protiv Islanda, iako nije bio dobar rezultat i nije bilo naše najbolje izdanje, na neki način je dobro da se desilo šta se desilo. Bio je to poziv za buđenje. Opomena da nije lako dobijati utakmice protiv bilo koje zemlje, kao što sam rekao, bićemo više nego spremni da pobedimo Srbiju - istakao je Galager i dodao:

- Iskreno bih rekao da je raspoloženje isto kao na Svetskom prvenstvu u Kataru. Na prošlom turniru smo verovali da možemo da pobedimo, što nam očigledno nije pošlo za rukom, ali imamo isti osećaj na ovom turniru. Tim poseduje toliko talenata i zaista smo uzbuđeni što počinje takmičenje. Nadamo se da će zemlja biti ponosna - naveo je Konor Galager.

Podsetimo, meč Srbija i Engleske igra se 16. juna od 21.00 čas na Ventlis Areni u Gelzenkirhenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading