STANOJE SE VRATIO KUĆI: Aleksandar Stanojević odmah govorio o Vazuri, Vučeliću, Ligi šampiona, grobarima, pojačanjima...

Autor:

Sport

13.06.2024

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo mene opet. Opet se gledamo i sarađujemo. Razlog zašto sam se vratio je što nisam završio započeti posao, rekao je novi trener crno-belih.

STANOJE SE VRATIO KUĆI: Aleksandar Stanojević odmah govorio o Vazuri, Vučeliću, Ligi šampiona, grobarima, pojačanjima...

Foto: www.partizan.rs

Aleksandar Stanojević

Aleksandar Stanojević se vratio u Partizan. Trener koji je već imao mnogo uspeha sa crno-belima preuzeo je danas užarenu klupu u Humskoj sa namerom da se prekine dominacija Crvene zvezde u domaćim okvirima, odnosno u Superligi, posle sedam godina. Istina, on u tome nije uspeo u svom drugom mandatu, da ponovi uspehe iz prvog boravka u Partizanu, ali je sada uveren da će ovo biti treća sreća.

Očekuje se da će Partizan nastaviti da se bori za vrh tabele i ostvari uspehe kako u domaćem prvenstvu, tako i na međunarodnoj sceni. Takođe, Stanojević će imati priliku da vodi tim u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde će crno-beli pokušati da ostvare zapažen rezultat. S obzirom na Stanojevićev raniji uspeh na klupi Partizana, očekuje se da će njegov povratak doneti novi zamajac i motivaciju ekipi, ali i navijačima kluba.

- Evo mene opet. Opet se gledamo i sarađujemo. Razlog zašto sam se vratio je što nisam završio započeti posao. Po mojoj proceni, pogrešio sam što sam otišao. Žao mi je, ali sada imam izazov da završim posao. Kao svaki trener imam ambiciju i izazove. Ovo je veliki izazov za mene. Kada vas zove Partizan morate da razmislite o tome. Do pre nekoliko dana nije mi bilo na kraj pameti da ću se vratiti. Postoje uveravanja da ćemo biti pojačani u svakom pogledu, i u igračkom i u rukovodećem kadru. Iz razgovora sam shvatio ozbiljnost Partizana da ide napred. Potpisao sam ugovor na tri godine. Mislim da je potrebno vreme da se neke stvari urade. Ovog puta idem do kraja, svi zajedno, sa što više navijača, u tešku i pravu borbu - rekao je Aleksandar Stanojević.

Kako je istakao, očekivanja su velika. Međutim, on se drži samo svlačionice, dok ga kadrovska rešenja u upravi ne dotiču.

Republika

Foto: Starsport

Ne zanimaju ga: Vazura i Vučelić

- Ja sam trener, ne mogu da pričam o promenama u klubu. Mogu da kažem da nama treba pojačanje, u svakom smislu te reči. Kad dolazite drugi put, želim da se sve digne na viši nivo. Napredovao sam kao trener u Turskoj, želim da i Partizan napreduje. Da ne bude pogrešno shvaćeno, nisam ništa uslovljavao Partizan. Dobio sam uveravanja i ona su bila jedan od tri vrlo važna faktora da se vratim. Imamo malo vremena, mesec dana. Imamo neki plan, jasno je šta nam treba. Radimo punom parom, videćemo da li ćemo uspeti. Vreme ne postoji u Partizanu, ali svakodnevno radimo i pričamo o tome. Biće vrlo brzo i nekih rešenja o pojačanjima - dodao je Stanoje, pa se dotakao i potencijalnih povratnika u ekipu:

Videćemo. Da do Slovenije damo nekim igračima šansu, pa ćemo posle toga imati jasniju informaciju ko bi trebalo da ide. Uvek sam za povratak Partizanovaca i dece Partizana. Ako bude nekih rešenja za nas, rado ću ih prihvatiti. Imamo neke ideje.

Što se ciljeva tiče, Liga šampiona je uvek san.

Partizan uvek ima najviše ciljeve. Maštamo o Ligi šampiona. Obaveza je da igramo Evropu. Hvala Bogu pa je moj poslednji mandat u Evropi bio osmina finala Konferencijske lige. Sad da bude nešto bolje, barem po takmičenju u kojem igramo - jasan je Stanojević.

Dotakao se novi stari trener i podrške navijača. Kada je ranije bio tu postao je ljubimac grobara, ali je podrška prema igračima i klubu izostala u poslednje vreme zbog bojkota uprave i loših rezultata.

Republika

Foto: Starsport

Navijači Partizana

 

- Svi mi želimo podršku navijača, zbog toga radimo. Da ne patetišem oko toga. Svaki navijač nam je važan. Nađ je legenda kluba, veliki Partizanovac koji je toliko dao klubu. Ja imam veliki respekt i za Duljaja, znate šta je sve uradio za Partizan. Imao sam situacije kad su mi zviždali jer smo loše igrali. Prihvatamo kritiku. Ja se uvek dokazujem, želim da se i ovaj tim svaki dan dokazuje. Ako bude tako, nadam se podršci. Ako ne bude, nema podrške - kazao je trener Partizana.

Podsetimo, Stanojević je prvi put samostalno vodio Partizan od aprila 2010. do 2012. godine, kada je ostvario značajne rezultate, uključujući osvajanje dve titule prvaka države i jednog trofeja Kupa Srbije. U drugom mandatu, od septembra 2020. do maja 2022. godine, iako nije postigao iste uspehe, odveo je tim do osmine finala Lige konferencija. 

Pored vođenja Partizana, Stanojević je imao zapažene angažmane kao trener i selektor u različitim klubovima širom sveta, uključujući Srem, Dalian, Peking Guoan, Maccabi Haifu, Peking BG, PAOK, Al-Kadisiyah i Beijing Renhe. Takođe, radio je i kao selektor naše omladinske selekcije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Dragañ

13.06.2024 14:54

Najzad je neko rekao pravu stvar za bonus,razigravamo igrača novom zelandu,koja je to svrha