REPREZENTATIVAC SRBIJE NEMA DILEMU! Svesni smo TOGA, težimo ka OVOME!

Autor:

Sport

07.06.2024

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" u Stokholmu imaju drugu proveru pred učešće na Evropskom prvenstvu.

REPREZENTATIVAC SRBIJE NEMA DILEMU! Svesni smo TOGA, težimo ka OVOME!

Foto: Starsport

Reprezentativac Srbije Saša Lukić, koji se sa ostalim saigračima priprema za utakmicu protiv Švedske, izrazio je zadovoljstvo što će imati priliku da učestvuje u ovom spektaklu, posebno zbog prisustva Zlatana Ibrahimovića.

Uoči meča, vezista Fulama je istakao da će biti deo tima od samog početka utakmice, te da će imati ključnu ulogu u vođenju veznog reda protiv jakog protivnika.

- Imam veliko mišljenje o Švedskoj, imaju dobar tim, već smo igrali dva puta u LN, oba puta smo bili uspešni. Sutra će biti jako teška utakmica i nadam se da ćemo izaći kao pobednici i iz ovog meča. Ovo je generalna proba pred EP i moraćemo da ispravimo neke greške koje smo pravili, ali bilo je dosta i pozitivnih stvari u igri. Sutra je poslednji meč i svesni smo toga, spremni smo. Spremali smo se za ovaj meč sa Švedskom i očekujem Srbiju u najboljem izdanju do sada - rekao je Lukić i dodao:

- Od početka, kako je Mister došao, težimo ka napadačkom fudbalu. Sve je stvar taktike i opredeljenja kako Mister želi da igra. Odgovara nam više da presingujemo, ali isto tako za odbranu nije lako. Treba da se branim i napadamo podjednako.

Foto: Starsport

Saša Lukić

Otkrio je potom da li će Piksijevi "orlovi" i na Evropskom prvenstvu forsirati napadački stil igre:

- Sve zavisi od utakmica, da budem iskren. Težimo napadačkom fudbalu, ali zavisi ko je rival. Engleszi su prvi, ofaznivan tim su i favoriti za osvajanje EP. Moramo da budemo pametni, da znamo kad treba da se napada i kad da se branimo. Svako treba od igrača da preuzme više odgovornosti i da reagujemo pametnije i budemo racionalniji u donošenju odluka - dodao je nekadašnji igrač Partizana, pa se dotakao toga što nacija nema prevelika očekivanja od takmičenja u Nemačkoj, za razliku od nekih prethodnih godina:

- Nije to nikakvo olakšanje, svako prvenstvo za nas je podjednako važno, i EP kao i SP ranije. Spremamo se da pokažemo najbolje što znamo i umemo. Pritisak će uvek postojati na nama igračima i svesni smo toga. Moramo da budemo spremni u glavama. Pritisak postoji, ali moramo da se nosimo sa tim.

Naravno, nije moglo bez razgovora o Ibrahimoviću.

- Zlatan je jedan od njaboljih igrača na svetu. igrao sam protiv njega u Seriji A i srećan sam što sam sada ovde i što ću slaviti njegov poslednji ples - istakao je Saša Lukić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading