ENGLESKA URADILA NEŠTO ŠTO NIJE VIĐENO 30 GODINA: Sautgejt se ozbiljno sprema za meč protiv Srbije!

Autor:

Sport

04.06.2024

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiju očekuje veoma težak duel.

ENGLESKA URADILA NEŠTO ŠTO NIJE VIĐENO 30 GODINA: Sautgejt se ozbiljno sprema za meč protiv Srbije!

Foto: www.profimedia.rs

Reprezentacija Engleske pobedila je selekciju Bosne i Hercegovine rezultatom 3:0 u okviru pripremnog meča za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Zmajevi su bili proba kao selekcija bliska Srbiji, pošto su Godlon Albioni u istoj grupu sa našim nacionalnim timom. Takođe, Orlovi i Lavovi igraju prvi meč u grupnoj fazi 16. juna, tako da su ovakve utakmice jako bitne. 

Interesatno je da je selektor Engleske, Geret Sautgejt uradio nešto što nije viđeno 30 godina. Naime, nakon tri decenije u nacionalnom timu nisu se našli fudbaleri Mančester junajteda, Arsenala, Mančester sitija ili Totenhema. Sautgejt je objasnio da je odlučio da počne pripreme bez igrača koji će činiti okosnicu tima na Evropskom prvenstvu, kako bi neki igrači stekli potrebnu minutažu.

Geret Sautgejt je odabrao da od startera izvede samo golmana Pikforda, dok je ostatak tima činila rezervna postava. Engleze za četiri dana očekuje okršaj sa Islandom kao generalka za duel sa Dancima na Evropskom prvenstvu.

- Razumemo značaj svakog igrača, pa dajemo poštovanje i pažnju koju zaslužuju da donosi poštene, ispravne odluke. Uvek će biti subjektivno. Ne radi se samo o uključivanju najboljih pojedinaca, u tome postoji i pozicioni element. Imamo zaista dobre opcije i mislim da smo prošli bez ikakvih fizičkih problema, što je zaista važno - jasan je Sautgejt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading