SEDAM GRADOVA DOBIJA NOVE TERENE: Evo u kojim mestima će se promeniti fudbalsko lice Srbije

Autor:

Sport

01.06.2024

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto regionalnog sportskog centra praviće se tereni sa veštačkom travom.

SEDAM GRADOVA DOBIJA NOVE TERENE: Evo u kojim mestima će se promeniti fudbalsko lice Srbije

Foto: fss.rs

Ništa više neće biti isto posle infrastrukturne revolucije širom Srbije, koja je odavno počela izgradnom tri nova stadiona, ali i koja će tek menjati lice fudbalske Srbije. Biće to izgradnja novih stadiona, regionalnih sportskih centara, silnih terena sa veštačkom travom, a kao kruna svega biće izgradnja novog Nacionalnog stadiona u Surčinu i nove Administrativne "kuće fudbal" Fudbalskog saveza Srbije u Bulevaru Mihajla pupina na Novom Beogradu, a koja će biti najlepša u ovom delu Evrope.

Jedan od najvažnijih strateških ciljeva rukovodstva FSS svakim danom dobija svoje obrise kroz saradnju sa regionalnim savezima i lokalnim samoupravama, a poslednja vest o kapitalnom ulaganju sredstava FSS dolazi iz Kragujevca, centra FS Regiona zapadne Srbije. Fudbalska zapadna Srbija donela je odluku da umesto regionalnog sportskog centra, sredstva FSS uloži u terene sa veštačkom travom i pratećim elementima koji će biti postavljeni u sedam gradova.

Republika

Foto: fss.rs

Na sastanku donete ključne odluke za razvoj fudbala

Tako će nove tereni uskoro biti napravljeni u Užicu, Valjevu, Kraljevu, Vrnjačkoj Banji, Priboju, Velikom Gradišti i Kragujevcu. Tim povodom predsednik FSRZS Nebojša Živanović razgovarao je sa predstavnicima ovih gradova i opština, čija obaveza je uslovno rečeno da "pripreme teren" za realizaciju svakog projekta, koji će po otvaranju biti dostupan na korišćenje klubovima i reprezentativnim selekcijama. Za bolje sutra najvećeg fudbalskog regiona u Srbiji i srpskog fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading