VUČELIĆ I VAZURA MORALI BI NA ROBIJU: Legende Partizana ih ZA OVO OPTUŽUJU, preti im do DESET GODINA ZATVORA

Autor:

Sport

29.05.2024

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahteva se hitno sprovođene istražnih radnji javnog tužioca protiv rukovodilaca kluba iz Humske, a ako se dokaže krivica i budu osuđeni morali bi iza rešetaka.

VUČELIĆ I VAZURA MORALI BI NA ROBIJU: Legende Partizana ih ZA OVO OPTUŽUJU, preti im do DESET GODINA ZATVORA

Foto: Starsport

Milorad Vučelić i Miloš Vazura

Predsednik FK Partizan u ostavci Milorad Vučelić i direktor Miloš Vazura moraju na robiju! To bar tvrde legende crno-belih i bivši igrači u Humskoj, njih 79, koji su potpisali apel za spas Partizana, a onda su se oglasili i grobari. Naime, bivši asovi su pozvali na odgovornost i smenu kompletne Uprave FK Partizan, uključujući i potvrdu ostavke predsednika Milorada Vučelića. Zahteva se i ostavka direktora Miloša Vazure. 

Takođe, izričito se traže neopozive ostavke članova Upravnog odbora, raspuštanje sadašnjeg saziva Skupštine i neopozive ostavke svakog od 41 predstavnika. Takođe, traži se uvođenje privremenih mera u FK Partizan u skladu sa zakonom, a sve uz inicijativu za hitno sazivanje Izborne skupštine FK Partizan na kojoj bi se izglasao novi Statut kluba.

 

 

Ono što je najradikalnije nalazi se u poslednjem zahtevu. U apelu za spas Partizana zahteva se hitno sprovođene istražnih radnji javnog tužioca protiv rukovodilaca FK Partizan na osnovu Članova 224a. i 227. Krivičnog zakonika koji se odnose na krivična dela protiv privrede. U prevodu, zahteva se istraga protiv Vučelića i Vazure, a ukoliko bi se utvrdila njihova krivica i odgovornost, morali bi i u zatvor i to na do deset godina, kolika je kazna predviđena pomenutim članovima Krivičnog zakonika ako se dokaže krivica i budu osuđeni.

Naime, prvi član 224a nalazi se u odeljku "Zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti". Citiramo taj član:

Član 224a

(1) Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist, prouzrokuje imovinsku štetu subjektu privrednog poslovanja čije imovinske interese zastupa ili o čijoj imovini se stara, kazniće se zatvorom do tri godine.

(2) Ako je delom iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist ili prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.

(3) Ako je delom iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist ili prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina.

S druge strane, član 227 je u delu "Zloupotreba položaja odgovornog lica" i kaže sledeće:

Član 227

(1) Odgovorno lice koje iskorišćavanjem svog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granica svog ovlašćenja ili nevršenjem svoje dužnosti pribavi sebi ili drugom fizičkom ili pravnom licu protivpravnu imovinsku korist ili drugom nanese imovinsku štetu, ukoliko time nisu ostvarena obeležja nekog drugog krivičnog dela,
kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.

(2) Ako je izvršenjem dela iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist koja prelazi iznos od četristopedeset hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.

(3) Ako vrednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina.

Povodom ovih navoda i zaprećenih kazni, Republika je kontaktirala i čelnike Partizana. Predsednik Milorad Vučelić nam nije odgovarao na pozive na broj poznat redakciji. Direktor Miloš Vazura nas je uputio na zvanično saopštenje kluba kao reakciju na apel za spas Partizana, uz konstataciju da nema šta da doda "jer je smešno ono što u apelu piše".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading