DA LI OVO ZNAČI DA VEĆ ZNAMO KO JE NOVI ŠAMPION EVROPE? Real se NIJE DOBRO PROVEO poslednji put kad je Borusija igrala finale LŠ

Autor:

Sport

31.05.2024

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Levandovski je tada bio apsolutni heroj.

DA LI OVO ZNAČI DA VEĆ ZNAMO KO JE NOVI ŠAMPION EVROPE? Real se NIJE DOBRO PROVEO poslednji put kad je Borusija igrala finale LŠ

Foto: Profimedia

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda i Real Madrida sutra od 21 čas igraju veliko finale Lige šampiona kojim će fudbalska sezona biti na grandiozan način zatvorena.

Kao i uvek kada je u pitanju elitno takmičenje, veliki favorit je "kraljevski klub", protiv koga god da igra. Ipak, "milioneri" su se tokom nestvarne ovosezonske odiseje već mnogo puta izborili sa gigantima na terenu. Tako su padali redom PSV, Atletiko Madrid i PSŽ. Najmanje šansi im se davalo protiv "svetaca", ali su usred Pariza šokirali domaćina i izborili plasman u veliko finale.

Sa druge strane, Madriđani su izbacili Lajpcig, Mančester Siti i Bajern Minhen i to na samo sebi znan način, pogotovo protiv "građana" gde su bili u totalno podređenom položaju. Dokle god je Anćeloti tu za Real nema zime, ali...

Borusiji je ovo najveći uspeh na evropskoj sceni od 2013. i finala sa Bavarcima koje su izgubili. Od tada nisu uspeli da ponove sličan uspeh sve do sada, a upravo su na putu do finala te 2013. "milioneri" predvođeni Jirgenom Klopom izbacili moćni Real iz takmičenja u polufinalu.

U prvom meču su pobedili 4:1 na domaćem terenu, a apsolutni heroj bio je Robert Levandovski koji je postigao poker golova. Bili su sigurni i u revanšu na Bernabeuu sve dok nisu primili dva brza gola u razmaku od pet minuta pred sam kraj meča, ali su uspeli da izdrže pa ih to nije koštalo.

Dakle, na putu do najvećeg uspeha u 21. veku su već jednom srušili moćni Real Madrid, a da li ovog puta mogu da podignu lestvicu i podignu "ušatog", saznaćemo sutra negde u ovo vreme kada će se završavati meč na Vembliju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading