TOTALNI APSURD! BORUSIJI SE VIŠE ISPLATI DA IZGUBI FINALE LIGE ŠAMPIONA OD REALA, NEGO DA DOBIJE! Evo i zašto!

Autor:

Sport

09.05.2024

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko bi očekivao da će doći do ovoga?

TOTALNI APSURD! BORUSIJI SE VIŠE ISPLATI DA IZGUBI FINALE LIGE ŠAMPIONA OD REALA, NEGO DA DOBIJE! Evo i zašto!

Foto: Tanjug/AP

Belingemova klauzula vredna 25.000.000 evra

Letos je transfer fudbalera Džuda Belingema iz Borusije u Real bio jedan od najvećih u istoriji, težak čak 103.000.000 evra. Međutim, malo ko zna da u slučaju da Real Madrid osvoji Ligu šampiona, po dogovorenoj klauzuli, "blankosi" će morati da uplate dodatnih 25.000.000 evra "milionerime". Ovo znači da bi velikan iz Dortmunda zapravo zaradio više ukoliko Belingemov novi klub postane šampion Evrope, nego što bi zaradio sam Real Madrid.

Finansijska računica: Borusiji se više isplati da izgubi

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džud Belingem

Osvajanje Lige šampiona nosi sa sobom značajnu novčanu nagradu od 20.000.000 evra, ali kao što je već rečeno, zbog Belingemove klauzule, Borusija bi mogla da zaradi više ukoliko izgubi u finalu. Ova neobična situacija baca novo svetlo na finansijske aspekte fudbala i klauzule u ugovorima koje mogu imati značajan uticaj na budžete klubova.


Real Madrid - nepobedivi u Ligi šampiona

Real Madrid će se 1. juna na stadionu "Vembli" boriti za titulu šampiona Evrope sa Borusijom Dortmund. "Blankosi" su uspeli da se plasiraju u finale nakon trilera protiv Bajern Minhena, dok je Borusija na putu do finala eliminisala PSV, Atletiko Madrid i Pariz Sen Žermen. Kraljevski klub je pokazao svoju moć u Ligi šampiona posle još jednog neverovatnog preokreta u samom finišu meča, ali će u slučaju da osvoji elitno kontinentalno takmičenje ostati bez značajne svote novca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading